Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

12/07/2024 - 13:34

Η Λέσβος στην Παγκόσμια έκθεση παρατήρησης πουλιών Global Birdfair 2024

Ξεκίνησε σήμερα η Παγκόσμια Έκθεση Ορνιθοπαρατήρησης Global Birdfair 2024 και η Λέσβος είναι παρούσα με ειδικό περίπτερο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το Περίπτερο της Λέσβου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης και παρουσιάζει τον πλούτο της ορνιθοπανίδας και τις δυνατότητές της να φιλοξενήσει δραστηριότητες ορνιθοπαρατήρησης.

Η Παγκόσμια Έκθεση Ορνιθοπαρατήρησης - Global Birdfair άνοιξε σήμερα τις πύλες του στο Rutland της Αγγλίας. Πρόκειται για την έκθεση ορόσημο κάθε χρόνου για τους παρατηρητές πουλιών της Αγγλίας, που έχει πλέον καθιερωθεί ως παγκόσμια διοργάνωση.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος τουριστικοί πράκτορες και τουριστικοί προορισμοί εξειδικευμένοι για την παρατήρηση πουλιών, επίσημοι προμηθευτές εξοπλισμού παρατήρησης (τηλεσκόπια, κυάλια, φωτογραφικές μηχανές κ.ά.), βιβλίων, καλλιτέχνες με τις δημιουργίες τους ένδυσης-υπόδησης και άλλου εξοπλισμού κ.ά.

σχ

Η έκθεση διαρκεί τρεις ημέρες (12-14 Ιουλίου) και πλαισιώνεται από παρουσιάσεις από ειδικούς και περιβαλλοντικές οργανώσεις, συζητήσεις και άλλα δρώμενα.

Η συμμετοχή της Λέσβου

 Τη συμμετοχή της Λέσβου προετοίμασε για Τρίτη συνεχή χρονιά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου θέλοντας να προβάλει το φυσικό πλούτο της Λέσβου και να τραβήξει το ενδιαφέρον παρατηρητών και τουριστικών γραφείων που εξειδικεύονται στην παρατήρηση πουλιών στο νησί μας.

Η συμμετοχή της Λέσβου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις ανάδειξης προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου», η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Στο περίπτερο της Λέσβου προβάλονται τα πιο ξεχωριστά και σημαντικά είδη πουλιών του νησιού στις διάφορες περιοχές του (υγρότοποι, δάση και ελαιώνες, μεσογειακοί θαμνότοποι και βραχωδεις περιοχές).

χ

Ήδη η συμμετοχή της Λέσβου προβάλλεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της έκθεσης στους χιλιάδες επισκέπτες και ορνιθοπαρατηρητές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Επίσης, προβάλλεται στους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου www.lesvosmuseum.gr, www.lesvosgeopark.gr και www.lesvosbirds.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση: https://globalbirdfair.org/

Μοιράσου το άρθρο!