Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

08/10/2024 - 12:46

Φθινοπωρινές εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στη Λέσβο / Nέες εξορμήσεις Τετάρτη 9 & Σάββατο 12 Οκτωβρίου

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής υλοποιεί καθ’ όλη την περίοδο της φθινοπωρινής μετανάστευσης, εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης στους υγροτόπους της Λέσβου.

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκαν οι εξορμήσεις ορνιθοπαρατήρησης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Γιορτής Πουλιών και της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών (EuroBirdwatch) που πραγματοποιήθηκαν 1, 2 και 5 Οκτωβρίου στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής (Παρατηρητήρια Αλυκών, Έλος Αχλαδερής, Εκβολές Τσικνιά, Υγρότοποι 9 Καμάρες) τόσο για οργανωμένες ομάδες επισκεπτών όσο και για το ευρύ κοινό.

Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων παρατηρήσαμε κορμοράνους, μαύρους πελαργούς, φλαμίνγκο, νανοβουτιχτάρια, σταχτοτσικνιαδες, λευκοτσικνιαδες, πρασινοκέφαλες πάπιες και κουρούνες.

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου / Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συνεχίζει τις φθινοπωρινές δράσεις ορνιθοπαρατήρησης και διοργανώνει νέες εξορμήσεις με σκοπό την γνωριμία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού με τους φτερωτούς επισκέπτες της Λέσβου και την ευαισθητοποίησή τους. 

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 5 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση παρατήρηση πουλιών στην περιοχή 9 Καμάρες του κόλπου Καλλονής.

1

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και ώρα 5 μ.μ.  θα πραγματοποιηθεί νέα εξόρμηση παρατήρηση πουλιών στην Αλυκή Πολιχνίτου.

2

Κατά την διάρκεια της εξόρμησης, η παρατήρηση πουλιών θα πραγματοποιηθεί με τον ειδικό εξοπλισμό του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου/ Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής, με την καθοδήγηση των στελεχών της ομάδας βιοποικιλότητας του Μουσείου και του ΚΠΕΝ Καλλονής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τα εποχιακά μεταναστευτικά πτηνά στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η συμμετοχή στη δράση δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά (8 ετών και άνω), και μετά από δήλωση συμμετοχής.

Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν πρότερη εμπειρία στην παρατήρηση πουλιών.

Περισσότερα για τα πουλιά και τις προστατευόμενες περιοχές της Λέσβου έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΚΠΕΝ Καλλονής: www.lesvosbirds.gr και τη σελίδα του στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες για δραστηριότητες στη φύση μπορείτε να επισκεφτείτε επίσης τους ιστοτόπους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Γεωπάρκου Λέσβου, www.lesvosmuseum.gr, www.lesvosgeopark.gr και τις σελίδες τους στο Facebook

Τηλέφωνα επικοινωνίας 22510-47033, 22530-54434 και e-mail: lesvospf@otenet.gr.

Μοιράσου το άρθρο!