Μουσείο Σίγρι - Γεωπάρκο

09/07/2024 - 11:54

Από 12 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου ο Μιχάλης Μπάκας εκθέτει στο Μουσείο Σιγρίου

Έκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

12 Ιουλίου – 31 Αυγούστου 2024

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου

 

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων Περιοχών της Λέσβου, του περιβαλλοντολόγου και φωτογράφου φύσης Μιχάλη Μπάκα, θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Ιουλίου έως τις 31  Αυγούστου 2024 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο Σίγρι, σε συνεργασία με  τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Βορειανατολικού Αιγαίου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Η λειτουργία της έκθεσης θα ξεκινήσει την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 13.00 με χαιρετισμό του Διευθυντή του Μουσείου Νικ. Ζούρου και παρουσίαση του δημιουργού της έκθεσης Μιχάλη Μπάκα.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται στο Μουσείο εκπαιδευτικές δράσεις και ξεναγήσεις με θέμα για τις  προστατευόμενες περιοχές που θα πλαισιωθούν από βιωματικό παιχνίδι (με τη χρήση καρτών με φωτογραφίες από  την έκθεση και ειδικές καρτέλες βασισμένες στις σχέσεις των οργανισμών μεταξύ τους και με το περιβάλλον τους).

Στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η γνωριμία με τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων Περιοχών της Λέσβου και η ευαισθητοποίηση για την προστασία του ιδιαίτερου περιβάλλοντος του νησιού

Ώρες λειτουργίας καθημερινά 9.00-17.00. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο 2253054434. www.lesvosmuseum.gr

 

Μοιράσου το άρθρο!