Μedia

15/10/2024 - 12:36

Νέα ιστοσελίδα για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το Πνευματικό Κέντρο "Αναγνωστήριο Αγιάσου η Ανάπτυξη" ανακοινώνει με χαρά και περηφάνια  την έναρξη λειτουργίας της νέας  του  ιστοσελίδας:

https://www.anagnostirioagiasou.gr

 

Σχεδιασμένη με μεράκι και επαγγελματισμό από τον  συγχωριανό και μέλος  μας Άκη Βερίλη, η νέα μας διαδικτυακή παρουσία φιλοδοξεί  να γίνει  η βασική πηγή έγκυρης ενημέρωσης και επικοινωνίας για όλους τους φίλους και υποστηρικτές του Αναγνωστηρίου.

Η αρχική σελίδα

Η νέα μας ιστοσελίδα, φτιαγμένη σε πλατφόρμα WordPress, προσφέρει:

Ευκολία Πλοήγησης: Με μοντέρνο σχεδιασμό και φιλική προς το χρήστη διεπαφή, η ιστοσελίδα  επιτρέπει εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες. Επιτρέπει στους χρήστες πλοήγηση προσαρμοσμένη σε  οποιαδήποτε συσκευή (σταθερή ή κινητή), χωρίς να υστερεί η εμπειρία χρήσης.

Ενημέρωση: Όλες οι δραστηριότητες, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις του Πνευματικού Κέντρου θα αναρτώνται τακτικά  με κείμενο και φωτογραφίες για μία πλήρη ενημέρωση. Επιπλέον, δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να εγγραφεί στο newsletter,  ώστε να λαμβάνει ηλεκτρονικά τα νέα και της δράσεις του Αναγνωστηρίου.

Πολυμέσα: Φωτογραφίες, βίντεο και άλλα πολυμέσα που αποτυπώνουν τις βασικότερες και  όμορφες στιγμές από τις εκδηλώσεις και τις  δράσεις μας.

Ιστορία και Κληρονομιά: Πληροφορίες για την πλούσια ιστορία του Αναγνωστηρίου και τον ρόλο του στην πολιτιστική ανάπτυξη της Λέσβου. Περιέχει πλούτο σπάνιων ψηφιακών τεκμηρίων, που συνεχώς ανανεώνονται.

Επικοινωνία: Δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας για ερωτήσεις, προτάσεις ή συνεργασίες. Πρόσβαση στους λογαριασμούς μας στο FacebookInstagram και Youtube.

Η Βιβλιοθήκη και τα τεκμήρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου έχουν συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα openABEKT του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ).

Στον αυτοματοποιημένο κατάλογο openABEKT (https://anagnostirio.openabekt.gr/) μπορείτε να περιηγηθείτε στις συλλογές της βιβλιοθήκης και να αναζητήσετε τίτλους βιβλίων που σας ενδιαφέρουν, κάνοντας χρήση των νέων εξελιγμένων φίλτρων πολύπλευρης αναζήτησης. Πληκτρολογώντας τον τίτλο, τον συγγραφέα, το θέμα κ.λ.π., εμφανίζονται όλοι οι σχετικοί τίτλοι και παρόμοια τεκμήρια, καθώς επίσης και η διαθεσιμότητά τους.

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου γίνεται σταδιακά και ψηφιακό και γνωστοποιεί τα αρχεία του σε όλο τον πλανήτη. Προσφέρει μία δυναμική εμπειρία εξερεύνησης και χρήσης του ανοικτού δημόσιου καταλόγου του, ο οποίος αναδεικνύεται σε μία σύγχρονη υποδομή γνώσης.

Το Αρχειακό υλικό και η Βιβλιοθήκη του Αναγνωστηρίου τεκμηριώνονται και αναδεικνύονται σε διασυνδεμένες, διαλειτουργικές υποδομές με διεθνή παρουσία με την ένταξη τους σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή δίκτυα. Με τον τρόπο αυτό, η βιβλιοθήκη μας αναδεικνύεται σε ένα μοναδικό σημείο για την απομακρυσμένη πρόσβαση σε επιστημονική και άλλη πληροφορία.

Μέσω του αναβαθμισμένου πλέον καταλόγου μας openABEKT, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες της βιβλιοθήκης, μεταξύ άλλων, να έχουν άμεση ενημέρωση για τα τελευταία αποκτήματα της Βιβλιοθήκης, τις πιο πρόσφατες εκδόσεις, αλλά και απευθείας πρόσβαση στην ψηφιακή συλλογή.

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Βερίλη για την ανιδιοτελή προσφορά του στην κατασκευή και τεχνική στήριξη αυτής της ιστοσελίδας, και τον Δημήτρη Κλ. Κορομηλά για τη συνδρομή του στην κατασκευή και συνεχή διαχείρισή της. Θα αποτελέσει σημαντικό εργαλείο για την προβολή και ενίσχυση του έργου μας. Η ιστοσελίδα μας συνεχίζει να φιλοξενείται από την Pelagus Creative Web. Ευχαριστούμε το φίλο Σταμάτη Γιαννάκη.

Σας προσκαλούμε όλους να επισκεφτείτε τη νέα μας ιστοσελίδα, να περιηγηθείτε στις σελίδες της και να γίνετε κομμάτι της διαδικτυακής μας κοινότητας.

Μοιράσου το άρθρο!