Μedia

27/06/2011 - 21:19

Με 4ωρες στάσεις εργασίας απαντούν οι δημοσιογράφοι της Λέσβου στο "Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα"

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΌΛΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4ΩΡΕΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 28 & ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΗ! ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η συγκλονιστική καθημερινή κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων εργαζομένων, ανέργων, νέων και συνταξιούχων σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα συμπεριλαμβανομένης της Πλατείας Σαπφούς αποδεικνύει ότι το αίτημα είναι πάνδημο, «Να φύγουν!» η κυβέρνηση της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου, να πάρουν πίσω το Μνημόνιο, να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», να μπει φραγμός στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας των μισθών και των συντάξεων. Το αντεργατικό–αντιλαϊκό μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Η 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κλάδων που θα πλημμυρίσει την Πλατεία Σαπφούς, την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και όλες τις πλατείες της Ελλάδας ΜΠΟΡΟΥΝ να το αποτρέψουν και να ανατρέψουν συνολικά αυτές τις βάρβαρες πολιτικές. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γαντζωμένη στην εξουσία, αντιμέτωπη με την οργή των εργαζομένων, επιμένει στην άθλια, επικίνδυνη αντεργατική-αντιλαϊκή της πολιτική. Αλλά ούτε ο αυταρχισμός, η αστυνομική βία και τα χημικά που χρησιμοποιεί, ούτε τα ψεύτικα διλήμματα για μνημόνια ή χρεοκοπία μπορούν να αποπροσανατολίσουν κανέναν πια. Η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, ΔΝΤ, τα Μνημόνια και το Μεσοπρόθεσμο χρεοκοπούν τους εργαζόμενους, την οικονομία και την κοινωνία, δεν θα τους αφήσουμε. Την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιούνη από τις 11.00 έως τις 15.00 να συμμετάσχουμε όλοι στις στάσεις εργασίας, κανένας εργαζόμενος στη δουλειά. Έχουμε την δύναμη! τα σχέδιά τους θα ανατραπούν από την λαϊκή οργή που θα πλημμυρίσει τις πλατείες. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μαζικά και ενωτικά κάθε ημέρα σε όλες τις πλατείες φωνάζοντας:

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Να βγούμε στο δρόμο: - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. - ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. - ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. - ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΕΥΡΩΣΥΜΦΩΝΟ. - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ   ΧΡΕΟΥΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ - ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Η ΒΙΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ! - ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ, ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! Με βαθείς αγωνιστικούς χαιρετισμούς και ειλικρινή συναδελφική αλληλεγγύη καλώ προσωπικά τον κάθε συνάδελφο, την κάθε συναδέλφισσα, να συμμετάσχουν στην Πορεία Διαμαρτυρίας που θα διοργανωθεί αύριο Τρίτη στις 11.00 το πρωί από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Λέσβου ξεκινώντας μπροστά από τα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης για να ανατρέψουμε μαζί το επαίσχυντο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Στρατής Σκουντιανέλλης

τακτικό μέλος και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου (ΣΕΜΜΕΛ)

μέλος της Ανεξάρτητης Αγωνιστικής Συνεργασίας

Μοιράσου το άρθρο!