Μedia

12/04/2016 - 14:37

Διαμαρτυρία ΣΕΜΜΕΛ για την κατάργηση της υποχρέωσης δημοσιεύσεων στον περιφερειακό Τύπο

To Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την πρόβλεψη κατάργησης της υποχρέωσης δημοσιεύσεων στον περιφερειακό Τύπο των διακηρύξεων και προκηρύξεων, που περιέχεται στο νομοσχέδιο για τις «συμβάσεις παραχώρησης έργων και υπηρεσιών.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο  των μέσων ενημέρωσης έχουν δεχτεί και δέχονται την μεγαλύτερη επίθεση που έγινε τα τελευταία χρόνια με χιλιάδες απολύσεις, απανωτές μειώσεις μισθών και στραγγαλισμό των εναπομεινάντων εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Σε μια περίοδο που καλούμαστε να υπερασπιστούμε με νύχια και με δόντια τα αυτονόητα, ασφάλιση και βιώσιμους μισθούς έρχεται το νομοθετικό τερατούργημα Σταθάκη να ισοπεδώσει ότι έχει μείνει ακόμα όρθιο.

Η Κυβέρνηση με τη συγκεκριμένη διάταξη βάζει ταφόπλακα στον περιφερειακό Τύπο της χώρας μας κάτι που θα σημάνει απολύσεις και στο νησί μας που θα προστεθούν στη στρατιά των ανέργων που καθημερινά θεριεύει στη Λέσβο.

 Ταυτόχρονα όμως με την κατάργηση της δημοσίευσης των προκηρύξεων και διακηρύξεων, θα πληγούν βασικές αρχές της διαφάνειας στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, στερώντας από τους πολίτες της Περιφέρειας το δικαίωμα της πληροφόρησης για αποφάσεις και ενέργειες της κεντρικής, περιφερειακής ή τοπικής διοίκησης.

Το Σ.Ε.Μ.Μ.Ε.Λ. καλεί τους βουλευτές του Νομού μας να ζητήσουν την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση να την καταψηφίσουν.

 

 

 

 

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιράσου το άρθρο!