Μedia

22/07/2024 - 12:09

250 σελίδες για τη Λέσβο - Κυκλοφορεί την Κυριακή 28 Ιουλίου με την «Καθημερινή» - Ο όγδοος τόμος της σειράς «Οι Τόποι μας»

Στην άκρη του βορειοανατολικού Αιγαίου, στην αγκαλιά της Μικράς Ασίας, η Λέσβος είναι ένας τόπος που έχει αντέξει στον χρόνο, διατηρώντας την ταυτότητα και τον χαρακτήρα του όσο λίγοι. Το πορτρέτο του νησιού στο χθες και το σήμερα σκιαγραφεί ο όγδοος τόμος της σειράς «Οι Τόποι μας», που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή. 

Σε ένα τεύχος 250 σελίδων, αποτέλεσμα επιτόπιας δημοσιογραφικής έρευνας, η πατρίδα του Σαπφούς και του Αλκαίου, του Τεριάντ, του Θεόφιλου και του Ελύτη μάς συστήνεται, αποκαλύπτοντας μια Ελλάδα αυθεντική και ανεπιτήδευτη. Το παγκόσμιας αξίας γεωπάρκο και ο ανεκτίμητος φυσικός πλούτος του νησιού, οι νέοι ψαράδες της Καλλονής, που επενδύουν στη θάλασσα με σεβασμό στο εύθραυστο οικοσύστημα, και οι δραστήριοι γυναικείοι συνεταιρισμοί, σημαντικά κύτταρα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Οι χιλιάδες ορνιθοπαρατηρητές από όλο τον κόσμο που κάθε χρόνο έρχονται εδώ για να δουν από κοντά σπάνια είδη πουλιών και η new age κοινότητα των γιόγκι, των διαλογιστών και των εναλλακτικών θεραπευτών, που έχουν κάνει τη Λέσβο προορισμό. Τα παραδοσιακά καφενεία ως εστίες γαστρονομικού πολιτισμού, το ούζο, το ελαιόλαδο, τα τυροκομικά προϊόντα και οι μοναδικοί μεζέδες.  Η Μυτιλήνη, ο Μόλυβος και τα παραγωγικά χωριά της ενδοχώρας, η Αγιάσος του Αναγνωστηρίου και των σπουδαίων πολιτιστικών δράσεων, η Ερεσός της ορατότητας και της αποδοχής, η Λέσβος που εμπνέει και επιμένει σε ένα συλλεκτικό τεύχος. 

Μοιράσου το άρθρο!