Λήμνος

01/06/2015 - 17:55

Το βαπόρι που προκαλεί πολιτιστικό σοκ στη Λήμνο..

Ο Ηλίας Κότσαλης περιγράφει με μοναδικό τρόπο το "πολιτιστικό σοκ" που έζησε σήμερα η Λήμνος 
 
Δευτέρα 1/6/15.  Ένα βαπόρι του Καλοκαιρού ήρθε στη Λήμνου,  για μια πρώτη γνωριμία.
 
Είναι το BLUE STAR 1,  που θα ξεκινήσει να έρχεται στο νησί  από τις 15/6 και μέχρι  15/9 προεκτείνοντας τη Γραμμή Πειραιάς -Χίος - Μυτιλήνη, προς Λήμνο και Καβάλα. Αυτή η προέκταση είναι επιδοτούμενη   και έρχεται να προστεθεί στις άλλες  2  παρόμοιες  γραμμές την εβδομάδα,  που κάνει για όλο του χρόνο η HELLENIC SEA WAYS.
 
Το BLUE STAR 1,  ήρθε σήμερα εκτάκτως στη Λήμνο και έμεινε αρκετό χρόνο στο λιμάνι  για να  το επισκεφθούν ν οι Αρχές του τόπου και μάλιστα σε μια επετειακή μέρα,  του Αγ. Πνεύματος, καθώς γιορτάζονται τα 150 χρόνια από την κατασκευή της Αγίας Τριάδας.  Η δεξίωση ήταν εντυπωσιακή με όλους τους καμαρότους στο πόδι και τον σεφ του πλοίου  να τα δίνει όλα! (φωτογραφίες)
 
Το πλοίο είναι εντυπωσιακό,  εδικά σε μας που μέχρι τώρα στη ζωη μας γνωρίζαμε το ΑΚΟΥΑ ΜΑΡΙΑ, το ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ ( το θυμάστε;), το  ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ πιο παλιά, και το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ως  πρόσφατα.
 
Το BLUE STAR που ήρθε από τη  Μυτιλήνη σε λιγότερο από 4 ώρες και θα πηγαίνει  στην Καβάλα σε λιγότερο από 3, είναι  πολυτελέστατο, με πλούσια σαλόνια, καταστήματα, κυρίως δώρων και  γυναικείων ειδών , καφετέριες με όνομα   και το γνωστό GOΟDΥ΄S !   Ασανσέρ,  κυλιόμενες σκάλες και τρομερός  διάκοσμος, είναι σε σχέση με αυτό που μέχρι τώρα ξέραμε ένα πολιτιστικό σοκ. 
 
Βρήκαμε και μερικούς επιβάτες που μπήκαν για να πάνε στον  Πειραιά, και μας είπαν ότι  το  απλό εισιτήριο είναι 55 € ενώ το ταξίδι τους θα διαρκέσει 16  ώρες. Είναι μια  λύση για τους Αθηναίου
 
πηγη: limnosnea.gr

Μοιράσου το άρθρο!