Λήμνος

30/05/2024 - 14:33

Τον έπεισαν ότι έχει επιστροφή χρημάτων από ηλεκτρική ενέργεια και του πήραν 2.192 ευρώ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ημεδαπού στη Λήμνο Ταυτοποιήθηκαν δύο (2) άτομα για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, υπόθεση απάτης, η οποία διαπράχθηκε πριν από ένα μήνα περίπου, σε βάρος ημεδαπού – κατοίκου Λήμνου.

Ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, ημεδαπός και αλλοδαπός (58χρονος και 32χρονος αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, άτομο αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων επικοινώνησε τηλεφωνικά, αλλά και μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον παθόντα, προσποιούμενο υπάλληλο εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την επιστροφή χρημάτων, κατάφερε να αποσπάσει, εξαπατώντας τον, στοιχεία πρόσβασης σε ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό του, από τον οποίο αφαιρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των -2.192- ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, η επικοινωνία με τον παθόντα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνικές συνδέσεις που ανήκουν, κατά περίπτωση, στους προαναφερόμενους ταυτοποιηθέντες δράστες.

Το προανακριτικό έργο διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.

Μοιράσου το άρθρο!