Λήμνος

28/03/2013 - 19:54

Συνάντηση Δημάρχου Λήμνου με τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

Τ

ην  Τρίτη 26 Μαρτίου 2013, στο Δημαρχείο Λήμνου ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Χατζηδιαμαντής συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, η οποία εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος Λήμνου ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα για όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το νησί μας.
Ο Δήμαρχος Λήμνου ζήτησε την άμεση συνδρομή των Υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την αποκατάσταση του Ρωμαίικου Γιαλού, μετά την υποχώρηση των τοιχίων, δεδομένου ότι το τμήμα αυτό δεν ανήκει στο Δήμο Λήμνου, αλλά στην Κτηματική Υπηρεσία (Υπουργείο Οικονομικών). Ενημέρωσε ακόμη την Γενική Γραμματέα, ότι μετά από συνεννόηση με την Κτηματική Υπηρεσία έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης μελέτης ακτομηχανικής, η οποία είναι απαραίτητη για την ορθολογική διαχείριση του παραλιακού μετώπου, αλλά και προαπαιτούμενο, για την νομιμότητα κάθε παρέμβασης. Η Γενική Γραμματέας, διαβεβαίωσε ότι θα συνδράμει τα μέγιστα για την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση του προβλήματος.
Συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα Πολεοδομικού Χωροταξικού Σχεδιασμού και της προώθησης λύσης για την ολοκλήρωση της πολεοδομικής μελέτης της Μύρινας.
Η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την έγκριση του Προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καθώς και για θέματα ελέγχου του Προϋπολογισμού του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.
 

Μοιράσου το άρθρο!