Κοινωνία

05/06/2024 - 10:48

Μαθήματα ζωής ( ! ) στον Αφάλωνα

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αφάλωνα «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του ενημερωτική δράση στην τοποθεσία «Πλάτη-Τσάμια» του χωριού. Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τη Βασική Υποστήριξη της Ζωής (ΚΑΡΠΑ), τις αρχές πρόληψης των ατυχημάτων και την παροχή Α΄ βοηθειών σύμφωνα με τα Διεθνή Πρωτόκολλα σε επείγουσες καταστάσεις όπως ανακοπή καρδιάς, πνιγμός, πνιγμονή, αιμορραγία, τραύματα, αναφυλαξία, ηλεκτροπληξία, εγκαύματα κ.α.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις και να λύσουν τυχόν απορίες τους. Ευχαριστούμε λοιπόν την κα Ειρήνη Κοντοπού, νοσηλεύτρια, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ανανηπτών και μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης καθώς και τον κο Ευστράτιο Καραλούδα, διασώστη του ΕΚΑΒ, βοηθό νοσηλευτικής και πιστοποιημένο εκπαιδευτή ανανηπτών.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη για την παραχώρηση του προκατασκευασμένου οικίσκου-κοντέινερ, το οποίο τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία (Πλάτη-Τσάμια), που είναι μία από τις ομορφότερες του χωριού μας. Στα μελλοντικά σχέδια του συλλόγου είναι να διοργανωθούν   και άλλες ανάλογες δράσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μοιράσου το άρθρο!