Skip to main content
|

28 Φεβρουαρίου ΟΛΟΙ στην Πλατεία Σαπφούς - Δικαιοσύνη! - ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Στις 28 Φεβρουαρίου 2025, η Ελλάδα αναμένεται να παραλύσει, καθώς συνδικαλιστικές οργανώσεις, εργατικά σωματεία και ομοσπονδίες προχωρούν σε γενική απεργία σε εθνικό επίπεδο, απαιτώντας δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών.

Η κινητοποίηση συμπίπτει με τη συμπλήρωση δύο ετών από το πολύνεκρο δυστύχημα, με τους διοργανωτές να αξιώνουν την πλήρη απόδοση ποινικών και πολιτικών ευθυνών, ενώ καταγγέλλουν πολιτικές που, όπως υποστηρίζουν, προτάσσουν το κέρδος εις βάρος της ανθρώπινης ζωής.

ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΣΤΙΣ 11:00 ΤΟ ΠΡΩΙ

 

ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

 

Σε ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας μετατρέπεται η 28η Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποίαν συμπληρώνονται δύο χρόνια από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς μετά την ΑΔΕΔΥ σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί και η ΓΣΕΕ.

Τα αιτήματα

Η ΓΣΕΕ ζητά:

  • Να λειτουργήσει, επιτέλους, το κράτος δικαίου
  • Να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη ή συμψηφισμός
  • Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται
  • Να θωρακιστούν οι μεταφορές, χερσαίες, εναέριες και θαλάσσιες, ώστε να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο και να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους συγγενείς»

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στον άδολο αγώνα του Συλλόγου των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών και συνδράμουμε στις προσπάθειές τους.  Για απονομή δικαιοσύνης. Για να μπορεί κάθε πολίτης να φθάνει με ασφάλεια στον προορισμό του. Για να λειτουργούν οι θεσμοί, για να είναι οχυρωμένα τα δημόσια αγαθά. Η ΓΣΕΕ και οι οργανώσεις της θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που ο Σύλλογος θα ανακοινώσει εκείνη την ημέρα σε ολόκληρη τη χώρα, καλώντας κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο να διαδηλώσουν για την επίτευξη των κοινών αυτών στόχων», τονίζει ακόμα η ΓΣΕΕ.

 

«Τέλος, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, καλούνται οι συνάδελφοί μας των μέσων μαζικής μεταφοράς να εργασθούν (ακόμα και ως απεργοί), προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλευση των πολιτών στους χώρους των κινητοποιήσεων», καταλήγει.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Απεργία και από την ΑΔΕΔΥ

Σημειώνεται ότι σε απεργιακή κινητοποίηση κατά την «μαύρη» επέτειο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη καλεί και η ΑΔΕΔΥ.

«Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα,  στις αιτίες και τους αυτουργούς και να αποδοθεί ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η Συνομοσπονδία, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν την ημέρα εκείνη.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία