Ελλάδα

30/09/2024 - 07:30

Τραγωδία! Δύο νεκροί από τη φωτιά

Δύο απανθρακωμένες σοροί βρέθηκαν στην Κορινθία, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως πρόκειται για τους δύο εθελοντές που αγνοούνταν. Συνεχείς εκκενώσεις και καμένα σπίτια. Μεγαλύτερο των 30 χιλιομέτρων το πύρινο μέτωπο.

 

 

Εφιαλτικό βράδυ για την Κορινθία όπου η μεγάλη φωτιά μαίνεται από το μεσημέρι της Κυριακής από το Δερβένι έως το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, με δυο άτομα να εντοπίζονται νεκρά.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, πρόκειται για τους δύο εθελοντές πυροσβέστες ηλικίας 35 και 40 ετών που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή της Πιτσάς και οι οποίοι είχαν πάει για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πύρινης λαίλαπας.

Ο ίδιος είπε πως οι δύο άνδρες ήταν από το χωριό Ανώ Πιτσά και είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο της κατάσβεσης. Έκανε λόγο για πολύ κακή στιγμή για την περιοχή. Κάποιες κατοικίες μετρημένες στα δάχτυλα έχουν καεί , είπε στο EΡΤnews.

Το μέτωπο της φωτιάς υπολογίζεται ότι φτάνει τα 30 χιλιόμετρα ενώ τα ξημερώματα οι φλόγες πέρασαν στον οικισμό των Ανω Λουτρών. Έχουν καεί σπίτια με τις φλόγες να συνεχίζουν να καίνε σε μερικές δεκάδες μέτρα.

Επιχειρούν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα. Από αέρος χθες, επιχείρησαν 24 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 14 αεροσκάφη, 10 ελικόπτερα εκ των οποίων τα 2 για τον εναέριο συντονισμό τους και σήμερα αναμένεται να σηκωθούν πάλι με το το πρωτο φως.

Μοιράσου το άρθρο!