Ελλάδα

29/07/2024 - 22:03

Στο εδώλιο για κακουργήματα ο πατέρας Αντώνιος - Κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του πατρός Αντωνίου. Ο επικεφαλής της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου παραπέμπεται σε δίκη για ασέλγεια κατά δύο ανήλικων αγοριών.

Στο εδώλιο θα καθίσει ο πατέρας Αντώνιος αντιμέτωπος με κακουργηματικές κατηγορίες.

Σύμφωνα με το βούλευμα που εκδόθηκε, ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου παραπέμπεται σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Ο ασκός του Αιόλου για τον ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» άνοιξε με την καταγγελία ενός 19χρονου, παλιού φιλοξενούμενου σε δομή της Κιβωτού, και ενός 15χρονου, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε δομή.

Σύμφωνα με το βούλευμα σε βάρος του 15χρονου ο πατέρας Αντώνιος ασελγούσε από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

«Καλούσε τον ανωτέρω ανήλικο, με τον οποίο είχε αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης στο δωμάτιο που χρησιμοποιούσε στην Δομή Φιλοξενίας, και αρχικά συζητούσαν, τον προσκαλούσε να καθίσει δίπλα του στο κρεβάτι που είχε ξαπλώσει και μετά από μία δυο φορές που έγινε αυτό, άρχισε να τον χαϊδεύει σε όλο το σώμα πάνω από τα ρούχα που φορούσε και στη συνέχεια θώπευε τα οπίσθιά του μέσα από τα ρούχα», αναφέρει το βούλευμα για τον πατέρα Αντώνιο.

«Είναι όλα ψέματα». Αυτή ήταν τότε η αντίδραση του ιδρυτή της «Κιβωτού», ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνείται τα πάντα.

Η καταγγελία του 19χρονου

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγελία, την οποία υπέβαλε ένας 19χρονος, ο πατέρας Αντώνιος προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του, τόσο όταν τον φώναζε στο δωμάτιό του, αλλά ακόμη και σε κοινή θέα.

«Καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Στην αρχή, προσπάθησα να το δικαιολογήσω με την αγάπη που του είχα και δεν έλεγα τίποτα. Στην πορεία φοβόμουν και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω», ανέφερε στην καταγγελία του ο 19χρονος.

Με το ίδιο βούλευμα διατηρούνται οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του:

– χρηματική εγγύηση 10.000
– εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα
– απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, προκειμένου, όπως σημειώνεται, να εξασφαλιστεί η παρουσία του στη δίκη.

 

Μοιράσου το άρθρο!