Ελλάδα

12/06/2023 - 12:31

Σε πανικό ο Τσίπρας για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ: Όσο πέφτει τόσο διχάζει

Εκνευρισμένος βγήκε από το Μαξίμου μετά την συνάντηση με τον Σαρμά – Έχει καταλάβει ότι θα πέσει κάτω από το 20% και προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί

Με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά συναντήθηκε εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και τον ενημέρωσε για τις πρακτικές στοχοποίησης και ωμού εκβιασμού που υποστηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει χρησιμοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας. Είναι προφανές ότι ο Τσίπρας έχει πανικοβληθεί για τη νέα διαφαινόμενη συντριβή και προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να ανεβάσει την συσπείρωση των ψηφοφόρων του και να μην πέσει κάτω από 20%.

 

 

Ο Αλέξης Τσίπρας υποκριτικά τόνισε τους κινδύνους που ενέχουν αυτές οι πρακτικές κομματικής εκμετάλλευσης της κοινωνικά και εθνικά ευαίσθητης περιοχής της Θράκης.

Ζήτησε επίσης την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, όσον αφορά τις επιλεκτικές διαρροές πληροφοριών σε φιλικά προς τη ΝΔ ΜΜΕ που σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα αποδίδονται στην ΕΥΠ. Τόνισε ότι το κύρος της ΕΥΠ έχει ήδη τραυματισθεί σοβαρά από την υπόθεση των υποκλοπών, με τον κ. Μητσοτάκη να επιλέγει να χρησιμοποιήσει τώρα την υπηρεσία για τον προεκλογικό του αγώνα. Η απαράδεκτη αυτή πρακτική πρέπει να σταματήσει.

Τέλος για να δημιουργήσει εντυπώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε επίσης ότι η τουρκική επιρροή στη Θράκη αντιμετωπίζεται με τον τρόπο που συζητήθηκε στη Διακομματική Επιτροπή του 2020, με τη θωράκιση, δηλαδή, της ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι με δημόσιες αντιπαραθέσεις (για τις οποίες η Άγκυρα τρίβει τα χέρια της) ή επαναλαμβάνοντας τα λάθη του παρελθόντος, στοχοποίησης της μουσουλμανικής μειονότητας.

Μοιράσου το άρθρο!