Ελλάδα

07/09/2024 - 16:52

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ - Πρόταση μομφής - Άρνηση Κασσελάκη για εκλογές

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την άρνηση του Στέφανου Κασσελάκη να πάει σε κάλπες για εκλογή αρχηγού, οι «87» κατέθεσαν πρόταση μομφής.

Στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Παύλος Πολάκης, οποίος είπε ότι θέτει θέμα ηγεσίας. «Πίστεψα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον στήριξα. Επεσα έξω, δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Την πρόταση μομφής κατέθεσε εκ μέρους των «87» ο Γιάννης Μπουλέκος και συνοδεύεται από 100 υπογραφές.
Οπως αναφέρουν στο κείμενο οι «87» ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρεί την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης ως προϊόν της διαπλοκής. Διχάζει και βυθίζει στην εσωστρέφεια τον ΣΥΡΙΖΑ και επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού ζητάμε να εκφραστεί η βάση.

 

Υπενθυμίζεται πως λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής οι «87» σε επιστολή τους στη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου έστειλαν ουσιαστικά τελεσίγραφο στον Στέφανο Κασσελάκη να προκηρύξει άμεσα εσωκομματικές εκλογές για αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές Προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα», αναφέραν χαρακτηριστικά.

Η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη

 

η

Αρνήθηκε την προσφυγή στις κάλπες ο Κασσελάκης

Νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με όσους τον αμφισβητούν λέγοντας «όχι» στους «87» και τον Παύλο Πολάκη σε προσφυγή στις κάλπες για εκλογή αρχηγού και να τους προκάλεσε να καταθέσουν πρόταση μομφής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρότατη κριτική στους αμφισβητίες του, ενώ άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Κασσελάκης επεσήμανε πως αντί στο ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν στη ΝΔ «φύγετε», «κάποιοι φωνάζουν στον πρόεδρό τους «φύγε» και πρόσθεσε πως η μάχη του παλιού με το καινούργιο είναι αναπόφευκτη.

Μοιράσου το άρθρο!