Ελλάδα

07/06/2024 - 12:59

Ο απολογισμός του Νίκου Παπανδρέου στην ευρωβουλή -Στο επίκεντρο το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Πρωτοβουλίες και δράσεις για την οικονομική ανάπτυξη σε συνάρτηση με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα στην ΕΕ, αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει να επιδείξει στους 11 μήνες ως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο εκ νέου υποψήφιος Νίκος Παπανδρέου.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει αναλάβει σε αυτό το χρονικό διάστημα πρωτοβουλίες για την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.


Το Μάιο του 2023, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσολα παρουσίασε τον Νίκο Παπανδρέου στην ολομέλεια του σώματος που συνεδρίαζε στο Στρασβούργο, ως νέο ευρωβουλευτή, μέλος της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Ορίστηκε τακτικό μέλος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας, Ασφάλειας Τροφίμων και Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ασφάλειας και Άμυνας καθώς και αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Αλιείας Στην διάρκειας ενός έτους θητείας του αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.


Σε διεθνές επίπεδο συμμετείχε σε αποστολές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε βαλκανικές χώρες, την Ισπανία, την Ιταλία συμμετέχοντας άλλοτε σε σημαντικά διεθνή συνεδρια και άλλοτε σε αντιπροσωπείες παρατηρητών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών. Συμμετέχει στο επανιδρυτικό συνέδριο του Κουρδικού Κόμματος στην Τουρκία και ζητεί την αποφυλάκιση της ηγεσίας και των βουλευτών του.

Ο κ. Παπανδρέου οργάνωσε μία σειρά εκδηλώσεων με την δική του πρωτοβουλία σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, οπως η πράσινη μετάβαση και το θέμα των εναλλακτικών καυσίμων, το θεμα της ενημέρωσης, των fake news, της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, η περιφερειακή ανάπτυξη και η λειτουργία κόμβων καινοτομίας σε περιφερειακό επίπεδο, καθώς και η όξυνση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

 

Πηγή:https://www.iefimerida.gr

 

Ο  Νίκος Παπανδρέου είναι ξανά υποψήφιος  ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου

δ

Μοιράσου το άρθρο!