Ελλάδα

02/10/2023 - 15:44

Κασσελάκης στον Βόλο - Φτυαρίζει και βγάζει τα παπούτσια για να μπει στα σπίτια πλημμυροπαθών

“Παγωμένος» από τις εικόνες που αντίκρισε περιοδεύοντας στη γειτονιά της παρόχθιας οδού του Κραυσίδωνα, Καραμπατζάκη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης που σήμερα επισκέφθηκε μαζί με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλο, τις πληγείσες από περιοχές του Βόλου από τις κακοκαιρίες Daniel και Elias.

Βόλος – Στ. Κασσελάκης: Έχουν εγκαταλείψει τους πλημμυροπαθείς στην τύχη τους

Όπως δήλωσε: «H εικόνα είναι σοκαριστική, Έχουν αφήσει τους ανθρώπους στη μοίρα τους. Κάτι έχει συμβεί στο ενδιαμέσο από την μία κακοκαιρία στην άλλη, δεν ξέρω τεχνικά τι και έχει προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα. ΟΙ άνθρωποι δεν έχουν καμία βοήθεια και το μόνο που έχω να πω είναι ότι αντί ένα χέρι χαστούκι, χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας. Εκεί να επικεντρωθεί η Πολιτεία, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος».

Από την πλευρά του ο κ. Φάμελος επισήμανε ότι μόνο από τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς «μπορούμε να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος και να το μεταφέρουμε και να διεκδικήσουμε μία καλύτερη ημέρα. Δυστυχώς εδώ στο Βόλο τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και καλούμε όχι μόνο φορείς και Πολιτεία που καθυστερούν, αλλά και τους εθελοντές και τους ανθρώπους της προόδου να συνδράμουν. Εμείς θα τους βοηθήσουμε με έργα». Μάλιστα ο κ. Κασσελάκης δήλωσε ότι θα επιστρέψει στις πληγείσες περιοχές.

Βόλος – Στ. Κασσελάκης: Έχουν εγκαταλείψει τους πλημμυροπαθείς στην τύχη τους

Προηγουμένως εισήλθε σε κατοικίες στην συγκεκριμένη περιοχή όπου δεκάδες οικογένειες προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς υπάρχοντα και ακόμη είναι πνιγμένοι στη λάσπη. Οι άνθρωποι του έδειξαν την κατάσταση και εκείνος τους μίλησε συμπονετικά ενώ σε μία περίπτωση συμβολικά, πήρε το φτυάρι και απομάκρυνε λάσπη από την αυλή μιας μονοκατοικίας στη Ν. Ιωνία.

Βόλος – Στ. Κασσελάκης: Έχουν εγκαταλείψει τους πλημμυροπαθείς στην τύχη τους

Τον κ. Φάμελλο που έφθασε πρώτος συνοδευόμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία Αλεξ. Μεϊκόπουλο και την συντονίστρια του κόμματος στο Νομό, Βανέσσα Κατσιαρδή, υποδέχθηκαν με πλακάτ πολίτες που έγραψαν ότι ο κ. Φάμελλος είναι «ανεπιθύμητος στο Βόλο» με αφορμή την άδεια που είχε δώσει για μεγαλύτερες ποσότητες καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ. Με την άφιξη του κ. Κασσελάκη, ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε στους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, πλησίασε την ομάδα των Ενεργών Πολιτών και συνομίλησε μαζί τους, πριν ξεκινήσει τις επισκέψεις του στα σπίτια των πλημμυροπαθών. Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης επισκέφθηκε ένα δημοτικό σχολείο στη συνοικία των Παλαιών, που δοκιμάστηκε έντονα από την κακοκαιρία και στο τέλος του εκλογικό κέντρο του ανεξάρτητου υποψηφίου Ν. Παπαπέτρου στην οδό Δημητριάδος.

 

Δείτε το βίντεο: 

 

Μοιράσου το άρθρο!