Ελλάδα

19/05/2023 - 07:06

Κάλεσμα Τσίπρα σε ψηφοφόρους Χρυσής Αυγής - «Θέλουμε να κερδίσουμε όσους την ψήφισαν»

Κάλεσμα ακόμη και στους ψηφοφόρους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής απηύθυνε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι «θέλουμε να κερδίσουμε όσους την ψήφισαν και να τους εξηγήσουμε ότι δεν είναι αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή».

Η βόμβα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη στο Mega αν θέλει τις ψήφους του νεοναζιστικού μορφώματος των Ελλήνων του Ηλία Κασιδιάρη.

«Η μάχη με τον φασισμό είναι μια καθημερινή μάχη. Και στόχος δικός μας είναι αυτούς τους ανθρώπους που θα ψήφιζαν τη Χρυσή Αυγή, να τους πάρουμε, να τους κερδίσουμε από τις γραμμές της ακροδεξιάς και από τις γραμμές της αντιδημοκρατικής ιδεολογίας και στάσης και να τους εξηγήσουμε ότι δεν αντισυστημικό πράγμα να ψηφίζεις Χρυσή Αυγή», ισχυρίστηκε, επισημαίνοντας πως «δεν είναι καθόλου αντισυστημικοί αυτοί που συναγελάζονται με δικαστές ξαφνικά».

«Ο κ. Κανελλόπουλος παραλίγο να είναι επικεφαλής τους, ήταν αρχιδικαστής και αυτός. Άρα λοιπόν, τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι επείσθησαν από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα και υιοθέτησαν κομμάτι της πρακτικής της και της ιδεολογίας της, δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα να τους κερδίσουμε, δεν τους βάζουμε απέναντι. Βάζουμε απέναντι τους εγκληματίες, τους δολοφόνους, τις πρακτικές τους», σημείωσε.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία της κυβέρνησης που έβαλε μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, υποστήριξε πως «δεν ψηφίσαμε για λόγους αρχής, γιατί αύριο μπορεί να έρθει κάποιος και να πει "όχι" για το ΚΚΕ, βάσει της ρύθμισης της Νέας Δημοκρατίας».

«Είδαμε χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση με ένα πρωτοφανή τρόπο, με τις καταγγελίες από τον κ. Τζανερίκο», επισήμανε.

Μοιράσου το άρθρο!