Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του Σμηναγού Χρήστου Μουλά
Στην υιοθεσία του αγέννητου παιδιού του αδικοχαμένου Σμηναγού Χρήστου Μουλά θα προβεί η Βουλή σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της, Κωνσταντίνου Τασούλα.
Ο Χρήστος Μουλάς έχασε τη ζωή του μετά από την πτώση του πυροσβεστικού αεροσκάφους Καναντέρ, του οποίου ήταν κυβερνήτης, ενώ το ίδιο τραγικό τέλος βρήκε και ο συγκυβερνήτης Περικλής Στεφανίδης.
Η σύζυγος του Χρήστου Μουλά διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια αποφασίστηκε η Βουλή να «υιοθετήσει» το αγέννητο αυτό παιδί.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τηλεφώνησε στον κ. Τασούλα ώστε να διερευνήσει την δυνατότητα αυτήν.
Ο Κωνσταντίνος Τασούλας δέχθηκε αμέσως και αναφέρθηκε στο θέμα αυτό στην Ολομέλεια που είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Η Βουλή, στηρίζει οικονομικά τα παιδιά των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος των ενόπλων δυνάμεων αλλά και των σωμάτων ασφαλείας έως τα 25 έτη τους με ένα συμβολικό ποσό που καταβάλλεται ετησίως.
«Στους δύο Αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου»
Συγκίνηση επικράτησε στην τελετή μνήμης, για τους δύο πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά και τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και έδωσε το παρών ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Δένδιας και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο Νίκος Δένδιας παραχώρησε ομιλία μετά την λήξη της τελετής, όπου μεταξύ άλλων ανακοίνωσε πως «με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο Αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου».
«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή»
«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με αυτήν όλων των ιπτάμενων που έχουν χάσει τη ζωή τους δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.
Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι «κανένα πτητικό μέσο δεν επιχειρεί χωρίς προηγούμενο πτητικό έλεγχο» και στο πλαίσιο αυτό ευχαρίστησε τους μηχανικούς «καθώς χάρη στον μόχθο και την άοκνη εργατικότητά τους έχουν τη δυνατότητα να πετάνε τα πτητικά μέσα».