Ελλάδα

01/03/2016 - 13:40

Το Εφετείο ανέτρεψε την απόφαση για την Κούνεβα: Δεν έφταιγε η εταιρεία

Τ

ο Εφετείο ανατρέπει, τρία χρόνια μετά, την πρωτόδικη απόφαση που δικαίωνε την Κωνσταντίνα Κούνεβα για την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε πριν από οκτώ χρόνια.


Σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών", ακυρώνοντας το σκεπτικό της πρωτόδικης απόφασης, το δικαστήριο του Πειραιά απεφάνθη τελεσίδικα ότι για τη δολοφονική επίθεση στην τότε συνδικαλίστρια και νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, δεν αποδεικνύεται η ευθύνη της εργοδοσίας (εταιρεία «Οικομέτ»).

Υπενθυμίζεται ότι με την πρωτόδικη απόφαση χαρακτηρίστηκε εργατικό ατύχημα η επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα στις 22 Δεκεμβρίου του 2008 από αγνώστους και το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 250.000 ευρώ.

Οι δικηγόροι της, Δάφνη Βαγιανού και Βαρβάρα Βολτέα, δήλωσαν στην εφημερίδα: «Δυστυχώς ακυρώνει τη σημαντική συνεισφορά που η πρωτόδικη απόφαση ορθά προσέφερε στον εξόχως ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του εργατικού δικαίου, ως δικαίου προστασίας της αξίας του ανθρώπου και των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων του. Η εφετειακή απόφαση, αβάσιμα κατά τη γνώμη μας, δέχεται ότι δεν αποδείχθηκε ότι η επίθεση προήλθε από δράστες εντασσομένους ή ενταλθέντες για τη διάπραξη του εγκλήματος από πρόσωπα προερχόμενα από τον ευρύτερο εργασιακό χώρο της Κούνεβα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνήγοροί της θα υποβάλουν αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης του Εφετείου και θα ασκήσουν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.


thetoc.gr

Μοιράσου το άρθρο!