Ελλάδα

25/06/2023 - 15:18

Διαρροή αποτελεσμάτων exit poll - Εθνικές Εκλογές Ιούνιος 2023

Εδώ και μερικές ώρες διακινούνται  πληροφορίες για το τι δείχνουν τα exi poll. Αξίζει να τονιστεί ότι η επεξεργασία των αποτελεσμάτων των exit poll γίνεται σταδιακά, κατά κύματα. 

Μέχρι τώρα έχει γίνει επεξεργασία στο πρωινό κύμα και είναι σε εξέλιξη η επεξεργασία από το μεσημεριανό κύμα.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας το κύμα των exit poll παρουσιάζει αυξομειώσεις καθιστώντας ριψοκίνδυνη την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.  

Οι απαντήσεις για το αν επιβεβαιώνεται η  διαφορά ανάμεσα στο 1ο και 2ο κόμμα και για το αν  θα ζήσουμε ένα θρίλερ για τον αριθμό των κομμάτων που τελικά εισέρχονται στη Βουλή θα το ξέρουμε σε λίγες ώρες...

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση των exit poll θα γίνει στις 7 ακριβώς. 

Το exit poll  διεξάγεται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO. Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Πέρα από ποιο κόμμα ψήφισαν, όσοι λαμβάνουν μέρος στο exit poll καλούνται να απαντήσουν και σε ένα γενικότερο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να υπάρξει κάποια κατηγοριοποίηση των δεδομένων που θα συγκεντρωθούν.

 

Μοιράσου το άρθρο!