Ελλάδα

23/08/2024 - 13:15

Βίντεο: Με αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα υποδέχτηκαν τον Άδωνη Γεωργιάδη στο νοσοκομείο του νησιού

Με έντονες αποδοκιμασίες και συνθήματα «Δώστε λεφτά για την υγεία, κάτω τα χέρια από τα νοσοκομεία» υποδέχτηκαν κάτοικοι της Λέρου τον υπουργό Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη. Ανάμεσα στα συνθήματα ακούγονταν και εκφράσεις που κάθε άλλο παρά κόσμιες ήταν.

Το νοσοκομείο της Λέρου έχει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο δήμαρχος του νησιού Τιμόθεος Κωττάκης «ένα απλό γεγονός ιατρικό, δηλαδή μία ρήξη σπλήνας ή μία περιτονίτιδα, εάν δεν υπάρχει αναισθησιολόγος ώστε να μπει ένα χειρουργείο, δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να επιβιώσει. Δεν μπορούμε να ζούμε με κίνδυνο της υγείας μας για απλές ιατρικές πράξεις που δεν μπορεί να γίνουν».

Ο πρόεδρος της ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών του νησιού, στις αρχές Αυγούστου είχε δηλώσει στον ANT1 ότι «είναι οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που για μένα στο ιατρικό αγγίζουν περίπου το 70% των θέσεων του οργανογράμματος, για το νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό αγγίζουν το 40% επίσης. Και βέβαια δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εξαιτίας αυτού του προβλήματος δεκάδες έκτακτα περιστατικά».

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!