Ελλάδα

14/06/2024 - 09:08

«Αυτοί οι αθλητές έχουν να νικήσουν και την βοθρίλα του ρατσισμού. Τους αξίζουν πολλά μπράβο παραπάνω»

Mε μια ανάρτηση, ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος τα είπε όλα για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται αθλητές και την μεγάλη επιτυχία του Εμμανουήλ Καραλή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου.

Με αφορμή την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Καραλή και το νέο ατομικό ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, κάνει αναφορά στους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Κυτέα κατά του Έλληνα πρωταθλητή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις, ο Κυτέας τον αποκαλούσε πάντα "ο μαύρος" χωρίς ποτέ να λέει τ' όνομά του» και ότι «η ποινή που του επιβλήθηκε από την επιτροπή ήταν χάδι». 

«Αυτοί οι αθλητές έχουν να νικήσουν και την βοθρίλα του ρατσισμού. Τους αξίζουν πολλά μπράβο παραπάνω» τονίζει ο Ιάσονας Αποστολόπουλος. 

 

Αναλυτικά η ανάρτηση 

Φύγε από το γήπεδο, οι μαύροι δεν κάνουν επί κοντώ”. «Οι μαύροι είναι από τη φύση τους χαζοί». «Εκτίθεσαι με το να βγαίνεις φωτογραφία με τον μαύρο».

Έτσι μιλούσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Δημήτρης Κυτέας, για τον αθλητή Εμμανουήλ Καραλή, που χθες έκανε ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στη Ρώμη. Είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής που το καταφέρνει σε Ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου.

Σύμφωνα με ένορκες καταθέσεις, ο Κυτέας τον αποκαλούσε πάντα "ο μαύρος" χωρίς ποτέ να λέει τ' όνομά του. Η ποινή που του επιβλήθηκε από την επιτροπή ήταν χάδι.

Αυτοί οι αθλητές έχουν να νικήσουν και την βοθρίλα του ρατσισμού. Τους αξίζουν πολλά μπράβο παραπάνω.

d

Μοιράσου το άρθρο!