Ελλάδα

19/05/2024 - 22:08

Άξιος Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ!

Σε ένα ιστορικό παιχνίδι στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ο ΠΑΟΚ πήρε μία σπουδαία νίκη με 2-1 σε βάρος του Άρη και κατέκτησε το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα όλων των εποχών.

update «Κάηκε» η Τούμπα: Η απονομή του τροπαίου στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ σήκωσε το πρωτάθλημα στην Τούμπα και όλοι πανηγύρισαν με την καρδιά τους τον τέταρτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας.

Μεγάλη θα είναι η νύχτα για τον ΠΑΟΚ, καθώς μετά από ένα σπουδαίο διπλό στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όπου επικράτησε του Άρη με 2-1 στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague, κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.

Οι Θεσσαλονικείς ξεκίνησαν τους πανηγυρισμούς από το γήπεδο του Άρη, όσο περίμεναν για να αποχωρήσουν μερικές ώρες αργότερα για την Τούμπα όπου είχε στηθεί η γιορτή.

Οι οπαδοί του «δικεφάλου του βορρά» ήταν ήδη στο γήπεδο της ομάδας και είχαν ετοιμάσει το δικό τους πάρτι έχοντας μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσικά μόλις οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έγινε ένας μεγάλος χαμός, με τους ασπρόμαυρους να σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό της Τούμπας, πανηγυρίζοντας με την ψυχή τους.

 

Κωνσταντέλιας: «Είναι μία επιβράβευση για όλους τους κόπους, για τη δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά»

«Δεν ξέρω πως να νιώσω. Χαίρομαι που χαίρεται ο κόσμος. Για όλη την προσπάθεια που κάναμε και ανταμείφθηκε. Έλεγα φαντάζεσαι να το πάρουμε; Και το πήραμε. Όταν τελείωσε το ματς δεν ήξερα πως να αντιδράσω. Τώρα το συνειδητοποιώ. Θέλεις να κλάψεις, είναι χαρά, είναι όλα.

Είχε τα πάνω και τα κάτω του το παιχνίδι, ψυχολογικά, ειδικά μετά και την κόκκινη κάρτα. Τελικά, όλα πήγαν καλά. Είναι μία επιβράβευση για όλους τους κόπους, για όλη τη δουλειά που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά. Είναι μια αρχή για να αρχίσω να βάζω τρόπαια στην καριέρα μου».

Βιεϊρίνια: «Το αφιερώνω στην οικογένειά μου»

«Αφιερώνω το Πρωτάθλημα στην οικογένεια μου, σε όλο το γκρουπ της ομάδας, αλλά και στον Ιβάν Σαββίδη που πάλεψε και παλεύει για εμάς καθημερινά. Δυστυχώς δεν είναι σήμερα μαζί μας, αλλά τον ευχαριστούμε για όλα όσα έχει κάνει αυτά τα χρόνια για τον ΠΑΟΚ.

Ξέραμε μετά την ισοπαλία στη Λαμία που δεν την περιμέναμε ότι έπρεπε να κάνουμε το απόλυτο για στεφθούμε πρωταθλητές. Ξέραμε τις δυσκολίες. Είχαμε τρία παιχνίδια στην έδρα μας και καταφέραμε με καλές εμφανίσεις να τα κερδίσουμε όλα και να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα.

Στα αποδυτήρια επικράτησε ένας μικρός χαμός και τώρα ανυπομονούμε να πανηγυρίσουμε μαζί με τον κόσμο μας την κούπα».

Και τις χαρακτηριστικές εικόνες:

 in.gr

 

----

 

Στο μεγαλύτερο θρίλερ της σεζόν, ο ΠΑΟΚ έστησε... λάβαρο τίτλου μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» νίκησε 2-1τον Αρη και πήρε ένα μάγκικο πρωτάθλημα, το 4ο της ιστορίας του! Μπράντον Τόμας και Τάισον τα ιστορικά γκολ του θριάμβου.

Απίθανη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ στο 95'.

Ο Δικέφαλος έπαιζε με 10 από το 78' λόγω αποβολής του Μιχαηλίδη.

 

Ο αγώνας

Τα πρώτα λεπτά δεν μας χάρισαν κάποια ιδιαίτερη ευκαιρία, αλλά αρκετές δυναμικές μονομαχίες. Ο ΠΑΟΚ δημιούργησε φάσεις κυρίως χάρη σε ατομικές ενέργειες των παικτών του. Ο Άρης ήλεγχε την κατάσταση με την εστία του Κουέστα να μην απειλείται ιδιαίτερα. Αυτό άλλαξε στο 30′, όταν ο Ζίβκοβιτς έκλεψε στο κέντρο από τον Μορόν, πήρε μέτρα στο χορτάρι, βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Τόμας και ο Ισπανός πλάσαρε εύστοχα στο τετ α τετ για το 1-0. Στο τελευταίο τέταρτο οι “κιτρινόμαυροι” ανέβηκαν και έψαξαν την ισοφάριση, αλλά οι περισσότερες ευκαιρίες τους δεν κατέληξαν σε τελική προσπάθεια, και η μία που… άγχωσε την αντίπαλη άμυνα αντιμετωπίστηκε από τον Κοτάρσκι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους παίκτες του Μάντζιου. Μόλις στο 47ο λεπτό ο Οντουμπάτζο γύρισε από τα δεξιά, ο Μορόν έπιασε ένα απίστευτο γυριστό στα όρια της περιοχής και εκτέλεσε τον Κοτάρσκι για το 1-1 που έβαλε… φωτιά σε “Κλεάνθης Βικελίδης” και “OPAP Arena”. Οι “ασπρόμαυροι” άργησαν, αλλά ισορρόπησαν το παιχνίδι σε μία στιγμή που έμοιαζαν να χάνουν την ψυχραιμία τους. Η ισορροπία όμως έφερε και γκολ, όταν στο 62′ ο Κωνσταντέλιας έκανε μία… μαγική ατομική ενέργεια, τροφοδότησε τον Τάισον και αυτός με ένα φοβερό σουτ νίκησε τον Κουέστα για το 2-1. Ωστόσο, οι ισορροπίες άλλαξαν στο 78ο λεπτό όταν ο Μιχαηλίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΓΚΟΛ: 47′ Μορόν – 30′ Τόμας, 62′ Τάισον
Κίτρινες: 39′ Μοντόγια, 55′ Βερστράτε, 88′ Γκαρσία – 1′, 78′ Μιχαηλίδης, 77′ Κωνσταντέλιας
Κόκκινη: 
Δοκάρι: –

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (87′ Μοντόγια), Βερστράτε (66′ Γκαρσία), Ζουλ (87′ Φετφατζίδης), Σουλεϊμάνοφ (87′ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σαβέριο (72′ Ζαμόρα), Μορόν

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80′ Νάσμπεργκ), Τάισον (66′ Ντεσπόντοφ), Ζίβκοβιτς, Τόμας (66′ Σαμάτα).

	Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το τέλος του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ με σκορ 1-2, για την 10η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, στην Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά το τέλος του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ με σκορ 1-2, για την 10η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης, στην Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

 

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία των playoffs της Super League

ss

Μοιράσου το άρθρο!