Ελλάδα

01/03/2023 - 18:48

Απίστευτη τραγωδία για την οικογένεια που έχασε στα Τέμπη τρία κορίτσια

Βαρύ το πένθος για την Ελλάδα αλλά και το Νομό Τρικάλων από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όμοιο του οποίου δεν ξανάγινε στη χώρα. Οι νεκροί είναι δεκάδες.

Ο αριθμός των ταυτοποιημένων ανέρχονταν, μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης, στους 41 εκ των οποίων τρεις νεαρές φοιτήτριες από την Καλαμπάκα, κόρες δύο αδερφών που διατηρούν ταβέρνα στην περιοχή. 

Η οικογένεια του Νίκου Πλακιά έχασε τις δυο δίδυμες κόρες της (Θώμη και Χρύσα 19 ετών που σπούδαζαν φαρμακευτική και αισθητική) και η οικογένεια του αδερφού του Δημήτρη, την Αναστασία.

 

ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΡΕΝΟ

Τραγική ειρωνεία είναι ότι οι τρεις τους ταξίδευαν για πρώτη φορά με το τρένο. Πάντα πήγαιναν με το ΚΤΕΛ ή με ΙΧ. Τώρα πήραν το τρένο από την Καλαμπάκα και έγινε αυτό. Είναι τραγικό».

Οι τρεις αδικοχαμένες κοπέλες ηλικίας – 19 και 20 ετών – ήταν φοιτήτριες  και επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη, μετά το τριήμερο της Αποκριάς, και την ώρα της μεγάλης σύγκρουσης των συρμών, σύμφωνα με τον δήμαρχο Μετεώρων, «οι νεαρές πρέπει να βρίσκονταν στο 2ο βαγόνι ή στο κυλικείο».

«Πενθούμε όλοι μας. Και οι δυο οικογένειες είχαν από τρία παιδιά, η μία τώρα έχασε τα δύο της κορίτσια και η άλλη οικογένεια την μία τους κόρη. Να σταματήσουμε εδώ, να μην θρηνήσουμε κι άλλα παιδιά. Όσο ψύχραιμος άνθρωπος κι αν είσαι, εδώ με αυτό που συνέβη, με τις σκηνές που βλέπεις, καταρρέεις» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr, ο δήμαρχος Μετεώρων.

 

Μοιράσου το άρθρο!