Ελλάδα

10/06/2024 - 00:22

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ έσπασε τη γαλάζια κυριαρχία στον χάρτη

Αργά το βράδυ της Κυριακής (9/6), ο Νίκος Ανδρουλάκης εξήλθε από το γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη και προχώρησε στο πρώτο του σχόλιο για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών που βρήκε το κόμμα του τρίτο, σχεδόν δύο μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: Η άνοδος της ακροδεξιάς ήταν ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη.

Η πλειοψηφία των πολιτών δεν συμμετείχε και αυτό επηρεάζει άμεσα τις ζωές όλων μας. Μεγάλη μερίδα του κόσμου νιώθει ότι το πολιτικό σύστημα του έχει γυρίσει την πλάτη και γύρισε και αυτή τη δική της.

Προσωπικά δεν συμβιβάζομαι με αυτή την ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη.

Θα αγωνιστών με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε να οδηγήσουμε την πολιτική σκηνή έξω από τα αδιέξοδα.

Η ταυτόχρονη στροφή στην ακροδεξιά και ο ανορθολογισμός θα πρέπει να προβληματίσουν κυρίως την κυβέρνηση που δεν σεβάστηκε το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η ΝΔ καλείται να υποστεί τη βαριά ήττα των 14 μονάδων από τις Εθνικές Εκλογές και τις 5 από τις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Η κυβέρνηση έδειξε μεγάλη περιφρόνηση σε ζωτικά προβλήματα της κοινωνίας, όπως το στεγαστικό, το κόστος ζωής και τη διαφθορά.

Είναι δικό μας χρέος να δώσουμε τη μάχη και να πάρουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες με τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας.

Θα παρουσιάσουμε τη δική μας εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.

Εμείς σε τρίτη κατά σειρά εκλογική αναμέτρηση αυξήσαμε τα ποσοστά μας, σπάσαμε τη γαλάζια κυριαρχία της ΝΔ στο χάρτη και γίναμε δεύτερη δύναμη σε 19 Περιφέρειες της χώρας».

 

δείτε βίντεο

Μοιράσου το άρθρο!