Ελλάδα

19/06/2024 - 11:21

Αναζητείται ο Απόστολος Λύτρας μετά τη μήνυση της συζύγου του

Μήνυση στον Απόστολο Λύτρα και την πρώην σύζυγό του υπέβαλε η νυν σύζυγος και θύμα βάναυσης κακοποίησης από τον ίδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος προτίθεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο ΑΤ Παλλήνης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ρεπορτάζ η πρώην σύζυγος, ο δικηγόρος της και ακόμα ένα πρόσωπο, μπήκαν το βράδυ της Τρίτης, στο σπίτι της 37χρονης για να παραλάβουν προσωπικά αντικείμενα του κατηγορούμενου. Εκείνη πάτησε το panic button όταν αντιλήφθηκε την παρουσία τους. Όταν συνήλθε ενημέρωσε τις Αρχές και υπέβαλε μηνύσεις στην πρώην σύζυγο, τον δικηγόρο της και στον ίδιο τον Απόστολο Λύτρα.

Η μήνυση της 37χρονης σε βάρος τους αφορά στα αδικήματα της παράνομης βίας, της εξύβρισης, της απειλής και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Απόστολο Λύτρα.

 

Παράλληλα, έχει κατατεθεί και μήνυση για παραβίαση των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στον Απόστολο Λύτρα προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την απολογία του.

Ένας εκ των τριών περιοριστικών όρων που του επιβλήθηκε ήταν αυτός της υποχρεωτικής μετοίκησης. Η 37χρονη θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί αυτός ο όρος, καθώς δεν είχε παραδώσει ο κατηγορούμενος τα κλειδιά του σπιτιού, ενώ φέρεται να έχει δεχτεί η 37χρονη και απειλητικά μηνύματα από το περιβάλλον του γνωστού ποινικολόγου.

Ο δικηγόρος της 37χρονης θα πάει μάλιστα μέσα στην ημέρα στην ανακρίτρια να δηλώσει ότι παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι και να ζητήσει την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με προφυλάκιση.

Οι μηνύσεις έχουν υποβληθεί επί του παρόντος στο Αστυνομικό Τμήμα και αναμένεται εντός της ημέρας να διαβιβαστούν και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η πρώην σύζυγος θα οδηγηθεί σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα, ενώ ο δικηγόρος αναζητείται από τις Αρχές στο πλαίσιο του αυτοφόρου. Συνελήφθη επίσης ο δικηγόρος της πρώην συζύγου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις” σχολίασε ότι η γυναίκα έκανε χρήση του panic button καθώς ένιωσε ότι απειλείται. “Πολύ καλά έκανε από τη στιγμή που ένιωσε ότι απειλείται. Αυτή είναι η χρήση άλλωστε του panic button” είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνισε ότι συνολικά στο χώρο της 37χρονης εισήλθαν με κλειδιά του δράστη, χωρίς πρώτα να έχουν ενημερώσει, συνολικά τρία άτομα και κανένα ανήλικο μεταξύ αυτών.

Ενισχυτικό πλαίσιο για την ποινική αντιμετώπιση υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας προανήγγειλε μιλώντας στο ΕΡΤNews ο υπουργός Δικαιοσύνης. Αναφερόμενος στην απόφαση του Αρείου Πάγου να εκκινήσει πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που άφησαν ελεύθερο τον Απόστολο Λύτρα, ο Γιώργος Φλωρίδης δήλωσε πως: «oι εξουσίες είναι ανεξάρτητες δεν είναι ανεξέλεγκτες».

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία της ζήτησε την κατ΄απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της ανάκρισης για την υπόθεση Λύτρα και παραπομπής σε δίκη.

Ο ποινικολόγος πάντως με ανακοίνωσή του -σχετικά με προηγούμενο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με την πρώην σύζυγό του- κάνει λόγο για fake news και δηλώνει ότι ξεκίνησε θεραπευτικό πρόγραμμα.

Μοιράσου το άρθρο!