Ελλάδα

28/06/2024 - 16:40

17.800 μόρια συγκέντρωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

ΔΕΗ

Ανάμεσα στους επιτυχόντες των φετινών πανελληνίων είναι ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος έδωσε εξετάσεις από τις φυλακές, όπου εκτίει την ποινή του, για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Σύμφωνα με το Star, ο δολοφόνος συγκέντρωσε 17.800 μόρια, 3.000 μόρια περισσότερα από αυτά που χρειάζονται για να εισαχθεί στη σχολή Πολιτικών Επιστημών του Καποδιστριακού, όπως επιθυμούσε.

Με τη συγκεκριμένη βαθμολογία μπορεί να σπουδάσει στη Νομική Σχολή στο τμήμα της Θεσσαλονίκης και στο τμήμα της Κομοτηνής

Ο δολοφόνος της Καρολάιν φέρεται να μην επιθυμεί να παίρνει άδειες για να παρακολουθεί μαθήματα ή να φορέσει βραχιολάκι για να δίνει τα μαθήματα στην εξεταστική. Στη φυλακή εργάζεται 8 ώρες τη μέρα.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι είχε προσπαθήσει να γράψει στις Πανελλαδικές , ωστόσο μετά το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Τι είχε αποκαλύψει ο δικηγόρος

Ο 33χρονος  κρατείτε στις φυλακές Μαλανδρίνου για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς.

Όπως είχε γίνει γνωστό, διάβαζε καθημερινά και συστηματικά, ενώ απασχολείται και στην οικονομική διαχείριση της καντίνας του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη: «Το θέμα αυτό αφορά το δικαίωμα που έχει κάποιος κρατούμενος, ανεξαρτήτως αδικήματος που έχει κάνει, βρισκόμενος μέσα στη φυλακή να έχει τη δυνατότητα και να σωφρονιστεί αλλά και να εκπαιδευτεί για να γυρίσει στην κοινωνία.

»Δεν είναι ότι βγαίνει κάποιος κάθε μέρα έξω ή οτιδήποτε άλλο, μόνο σε κάποιες υποχρεωτικές παραστάσεις οι οποίες χρειάζονται στο πανεπιστήμιο. Δεν αποκτά την ελευθερία που νομίζουν κάποιοι.

»Όπως και ο δικός μου ο εντολέας, αλλά και κάθε ένας, έχει το δικαίωμα, προκειμένου να επιτύχει καλύτερο σωφρονισμό, να μπορεί να συμμετέχει σε οποιεσδήποτε εξετάσεις».

Μοιράσου το άρθρο!