Editorial

03/07/2014 - 22:54

Editorial - Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014
Η λέξη «συγνώμη» είναι μια παράξενη λέξη. Αν η λέξη «συγνώμη» συνοδεύεται  από την πραγματική «μεταμέλεια» και  την προσπάθεια να αλλάξει ότι ήταν άσχημο τότε η αυτή η λέξη έχει άλλη δύναμη.
Μερικές φορές όμως η λέξη «συγνώμη» είναι για γέλια... αν είναι χωρίς περιεχόμενο και αν αυτός που ζητάει «συγνώμη» δηλώνει άγνοια για το  «έγκλημα». Όχι αγαπητέ αναγνώστη δεν γράφουμε ένα φιλοσοφικό κείμενο για τη «συγνώμη». Θα μιλησούμε για τη ΔΕΥΑΛ (Δημοτική Επιχειρήση Υδρεύσης Αποχέτευσης Λέσβου - τέως ΔΕΥΑ Μυτιλήνης)
Η ΔΕΥΑΛ με ανακοίνωσή της ζητάει  «συγνώμη» που δεν έχουμε νερό στη Μυτιλήνη καθώς επίσης και σε πολλά χωριά της Λέσβου. Και ασφαλώς δεν είναι θέμα λειψυδρίας.  Η αγαπητή ΔΕΥΑΛ  στην ολιγόλογη ανακοίνωση της αναφέρει: "Λόγω έκτακτων προβλημάτων στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης, η υδροδότηση θα διακόπτεται περιοδικά ανά ζώνη υδροδότησης. Η ΔΕΥΑΛ ζητάει συγνώμη και την κατανόηση των καταναλωτών".
Επειδή όμως η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ  είναι μάλλον προκλητική αφού δεν αναφέρει τίποτα για τις δικές της ευθύνες αν έχει την καλοσύνη ας μας απαντήσει σε μερικά ερωτήματα:
1. Γιατί ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κος Μαρινάτος διέταξε ΕΔΕ κατά του προέδρου των εργαζομένων της ΔΕΥΑΛ κου Ιππειώτη  όταν ο τελευταίος προειδοποίησε για το δύσκολο καλοκαίρι που θα ερχόταν; Ο κος Μαρινάτος διέταξε ΕΔΕ γιατί προκάλεσε ανησυχία στους πολίτες ο κος Ιππειώτης. Τώρα που ο κος Ιππειώτης δικαιώθηκε ποιος θα διατάξει ΕΔΕ κατά του κου Μαρινάτου;
2. Η πρώην ΔΕΥΑΜ (Μυτιλήνης) τι χρέη κληρονόμησε στη ΔΕΥΑΛ; Ισχύει ότι η ΔΕΥΑΜ δαπάνησε χιλιάδες ευρώ σε ιδιωτικά έργα τα προηγούμενα χρόνια; Ισχύει ότι κάναμε δίκτυα ύδρευσης σε βίλες και βουνά;
3. Υπήρξε έλεγχος για τις προμήθειες της ΔΕΑΥΜ και το κόστος σε σχέση με τις πραγματικές τιμές στην αγορά;
4. Υπήρχαν εργολάβοι που είχαν φιλικές σχέσεις με πρόσωπα της διοίκησης της ΔΕΥΑΜ-ΔΕΥΑΛ;    
 
Ας πούμε μια μεγάλη αλήθεια: Νερό δεν έχουμε όχι γιατί φταίει ο κακός μας ο καιρός που δεν είχε πολλές βροχές!  Νερό δεν έχουμε γιατί  πληρώνουμε αμαρτίες του χθες και σημερινές ανικανότητες! 
Και τα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης ας βγούνε να μιλήσουν ανοιχτά για όσα έχουν συμβεί στη ΔΕΥΑΛ.
Και η διοίκηση της ΔΕΥΑΛ ας μην κοροϊδεύει τον κόσμο με το υποκριτικό – προκλητικό «συγνώμη»  Τελικά από τη ΔΕΥΑΛ μάλλον έχει μείνει μόνο το "Α".
 

Μοιράσου το άρθρο!