Βιβλίο

18/06/2024 - 09:14

Παρουσίαση του βιβλίου «Μεταπολίτευση» του Στράτου Σαλαβού

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στράτου Σαλαβού «Μεταπολίτευση» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα στο ανοιχτό αμφιθέατρο της Μαρίνας Μυτιλήνης.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου το παρόν έδωσε πλήθος κόσμου αλλά και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις αναφορές των ομιλητών. Το βιβλίο προλόγισαν και παρουσίασαν ο Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Παναγιώτης Γρηγορίους και η Διευθύντρια του 15ου Δημοτικού Σχολείου, Χριστίνα Βογιάννη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαίδης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ενώ ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα. Επίσης παρόντες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, ο Πρόεδρος του παραρτήματος Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου ο Παναγιώτης Μπαρούτης, Αντιδήμαρχοι αλλά και Αντιπεριφερειάρχες τόσο της παλιάς όσο και της νέας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έναν χρόνο περίπου μετά το βιβλίο του «Έλαβον», ο Στράτος Σαλαβός κυκλοφόρησε το νέο του βιβλίο «Μεταπολίτευση» το οποίο αποτελεί ένα διαφορετικό χρονικό που σφράγισε την σύγχρονη Ελληνική ιστορία και εκτείνεται από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα κοινωνικά γεγονότα μέχρι και τον αθλητισμό. Το βιβλίο αναφέρεται σε γεγονότα και πολιτικά στοιχεία που σχετίζονται τόσο με την Ελλάδα γενικότερα όσο και με την Λέσβο ειδικότερα. Ένα επίκαιρο βιβλίο που φέτος συμπληρώνονται ακριβώς πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας το 1974

Μοιράσου το άρθρο!