Βιβλίο

28/05/2024 - 10:00

Παρουσίαση βιβλίου "Σίγρι, ο τόπος των θεών"

Παρασκευή 31 Μαΐου

Παρουσίαση βιβλίου "Σίγρι, ο τόπος των θεών"

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και οι εκδόσεις «Ηδύφωνο» σας προσκαλούν την Παρασκευή 31 Μαΐου στις 19.00, στο ξενοδοχείο "Εμμαντίνα" (Λεωφόρος Ποσειδώνος 33, στην Γλυφάδα), όπου θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Στρατή Πανούριου "Σίγρι, ο τόπος των θεών" εμπνευσμένο από την επίσκεψη του Γάλλου φιλόσοφου και συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ στο Σίγρι της Λέσβου το 1959.

 

Θα χαιρετήσουν την εκδήλωση οι:

Μαρία Παναγιωτακοπούλου, υπεύθυνη εκδόσεων «Ηδύφωνο»

Μαρία Κατσούλη, Ρήγα, πρόεδρος Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Σιγριανών “Το Σίγρι”

Δημήτρης Αλεξανδρής, ηθοποιός

Νικόλ Σταύρου, σεφ

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

 

Νεκτάριος Βακάλης, δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής - ΟΛΣΑ

Κώστας Καλαχάνης, διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ, αναπληρωτής Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ινώ Μενεγάκηηθοποιός

 

ΣυντονισμόςHelena Kyropoulos – Association of European Journalists – Journalist & reporter

Ο Στρατής Πανούριος έρχεται μ’ ένα καλοκαιρινό μυθιστόρημα αυτογνωσίας σαν το άρωμα μιας «γαλλικής κομεντί». Εμπνεόμενος από την επίσκεψη του Γάλλου φιλόσοφου Αλμπέρ Καμύ στο Σίγρι της Λέσβου το 1959, δημιουργεί μια ιστορία στο σήμερα, στον ίδιο τόπο, που ξεχειλίζει χιούμορ, έρωτα, λίγες σταγόνες ελληνικής φιλοσοφίας και γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

"O Γάλλος φιλόσοφος Πλάτων Γκουκώ επισκέπτεται τον πιο παράξενο τόπο που γνώρισε ποτέ, το Σίγρι της Λέσβου, «τον τόπο των θεών», όπως τον οραματίστηκε ο Αλμπέρ Καμύ μαζί με το φίλο του Μισέλ Γκαλιμάρντ και ανακαλύπτει με τη βοήθεια των «Θεών του Καλοκαιριού» το σημαντικότερο "τρόπο" που επιδρά στο να συμβούν τα γεγονότα στις ζωές των ανθρώπων."

 

Κυκλοφορεί 31 Μαΐου.

Διαθέσιμο για προπαραγγελία στο: idifono@gmail.com

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα του βιβλίου "Σίγρι, ο τόπος των θεών"

 

Ο Στρατής Πανούριος γεννήθηκε στην Αγιάσο της Λέσβου το 1967. Έχει σπουδάσει υποκριτική και σκηνοθεσία στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, συγγραφή θεατρικών έργων στην Εταιρία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και σκηνοθεσία κινηματογράφου στο New York College Athens & University of Greenwich.

Το 2023 βραβεύτηκε για το σύνολο του έργου του ως σκηνοθέτης – εμψυχωτής (2016 – 2023) στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού Ι από την Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών.

Το 2018 βραβεύτηκε ως «Theater Director of the Year» από το αγγλικό περιοδικό Acquisition International και το 2017 ήταν ομιλητής στο TEDx Athens 2017.

Έχει εκδώσει το μυθιστόρημα “Shakespeare on Mars” (2021) που κυκλοφορεί στα αγγλικά, τα βιβλία αυτοβελτίωσης «Γιατί σε χώρισε» (Διάνοια 2022) και «Η εγγονή της Σταχτοπούτας» (Key Books 2024).

Από το 2023 είναι υπεύθυνος πολιτιστικών δράσεων της Επανόδου.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

www.stratispanourios.gr

Μοιράσου το άρθρο!