Βιβλίο

12/08/2024 - 18:40

Η «Μεταπολίτευση» του Στράτου Σαλαβού παρουσιάστηκε στον Πολιχνίτο

Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ παρουσιάστηκε και στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου

Μετά την πετυχημένη παρουσίαση του βιβλίου ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ στο Αμφιθέατρο της Μαρίνας Μυτιλήνης, το βιβλίο του Στράτου Σαλαβού παρουσιάστηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου το απόγευμα και στο Πολύκεντρο Πολιχνίτου.

Ήταν η δεύτερη φορά που ο συγγραφέας παρουσίαζε βιβλίο του στον Πολιχνίτο, το προηγούμενο πέρυσι τον Μάιο με το πρώτο του βιβλίο ΕΛΑΒΟΝ. Όπως τότε έτσι και φέτος το βιβλίο προσέλκυσε πολλούς κατοίκους του χωριού αλλά και επισκέπτες  οι οποίοι γέμισαν το Πολύκεντρο.

Το βιβλίο παρουσίασαν:

Ο Δρ. Σεβαστός Μοιρασγεντής, διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και μέλος της βραβευθείσας με Νόμπελ Ειρήνης το 2007 ομάδας Climate Change 2007.

Ο γνωστός δάσκαλος Κώστας Καλαθάς συνταξιούχος μεν αλλά γνωστός πλέον ως ο ζωγράφος του Πολιχνίτου που με τα έργα του κοσμεί δημόσιους χώρους.

Συντονίστρια ήταν η Κατερίνα Πολυχρονοπούλου που το όνομα της έχει ταυτιστεί με κάθε είδους δραστηριότητα Πολιχνιατών, είτε στην Αθήνα είτε στο χωριό.

Ο καθένας εξέτασε από τη δική του οπτική γωνία το βιβλίο επισημαίνοντας το πλούσιο αρχείο του συγγραφέα που του δίνει τη δυνατότητα να παρουσιάζει εκλογικά στοιχεία και γεγονότα με εύληπτο και προσιτό τρόπο προκειμένου να μπορούν να διαβαστούν από τον καθένα. Από τη πλευρά του ο συγγραφέας σε προσωπικό τόνο αναφέρθηκε στις εμπειρίες που τον ώθησαν ν΄ ασχολείται τόσο πολύ με τις εκλογικές διαδικασίες.  Άλλωστε είναι το τηλεοπτικό πρόσωπο της εκλογικής βραδιάς στην τοπική τηλεόραση παρουσιάζοντας και σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα.

Στο τέλος έγιναν μια σειρά παρεμβάσεων από τον γνωστό γιατρό Στρατή Παττακό, τον Στρατή Τζιμή, τον Γιώργο Παλαιολόγο, τον Ιγνάτη Ψάνη ο οποίος και είναι διαχειριστής της τοπικής ιστοσελίδας ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ.

Σ
Παρέμβαση από τον Στρατή Παττακό

Η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ιωάννα Καλαθά  επεσήμανε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δίνουν έναν ιδιαίτερο τόνο στις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του χωριού που ειδικά φέτος εντυπωσιάζουν οι σχεδόν καθημερινές εκδηλώσεις που γίνονται δίνοντας ζωή στον Πολιχνίτο. Κλείνοντας την εκδήλωση ο Στράτος Σαλαβός επεσήμανε καταχειροκροτούμενος  ότι «Ο Πολιχνίτος δεν είναι πλέον το χωριό της γυναίκας του. Είναι το δικό του χωριό με τόσους φίλους που έχει κάνει περνώντας μαζί του ώρες συζητήσεων και διασκέδασης» 

 

ΧΖ
Παρέμβαση από τον Στρατή Τζιμή 

 

Μοιράσου το άρθρο!