Άρθρα - Γνώμες

13/01/2011 - 13:36

Ο Χρ. Παπουτσής υπέρ των εθνικών κρατών...

Από την εφημερίδα ΑΥΓΗ

Ψηφίσθηκε χθες ο νόμος για το άσυλο από την πλειοψηφία της Βουλής με το τείχος της ντροπής στον Έβρο να κυριαρχεί στη συζήτηση. Το νομοσχέδιο ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., το ΛΑΟΣ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς (που δήλωσαν πάντως ότι διαφωνούν με το τείχος), ενώ το καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

"Έχουμε να αντιπαλέψουμε ανάμεσα σε μια πολιτική που θα εξορθολογίσει το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει στην ρίζα του και μια υποκριτική βαρβαρότητα", τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η 20ετής απουσία μεταναστευτικής πολιτικής "είναι πολιτική επιλογή" που δημιούργησε την Παγανή της Λέσβου και τώρα "πάνω στα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής επιλογής" δημιουργεί το τείχος στον Έβρο, τον Άγιο Παντελεήμονα και τα νέα κατασταλτικά μέτρα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "συγκροτημένη υποκρισία" που έγινε "πολιτική στάση και πρακτική".

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Χρήστου Παπουτσή, ότι "ιδεολογικά και πολιτικά" διαφωνεί με τη "λογική που θέλει τα εθνικά κράτη να υποκατασταθούν από πολυπολιτισμικούς πληθυσμούς αντί για λαούς, αντί για εθνική ιστορία, αντί για εθνική και λαϊκή κυριαρχία". Την ίδια ώρα ο ΛΑΟΣ εμφανιζόταν ως το κόμμα που δικαιώνεται από τη στροφή της κυβερνητικής πολιτικής…

Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι ψηφίζει το νομοσχέδιο "διότι είναι ένα βήμα -ατελές, αλλά σημαντικό- προς το να ξεκινήσει να υπάρχει μια πολιτική ασύλου". Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Τσούκαλης ανέφερε ότι το τείχος στον Έβρο "είναι μια συμβολική κίνηση, που ουσιαστικά δεν θα προσφέρει τίποτε", και ότι αυτές οι διατάξεις θα καταπέσουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Μοιράσου το άρθρο!