Άρθρα - Γνώμες

16/06/2011 - 06:55

Οι μπαχαλάκηδες του Πλωμαρίου

Στη χθεσινή (15-6-2011) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε την κάθοδο των Πλωμαριτών. Θεμιτό είναι οι πολίτες να αγωνίζονται...

Η περίπτωση όμως του Πλωμαρίου είναι διαφορετική. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους οι Πλωμαρίτες ξεσηκώθηκαν κυρίως γιατί δεν βλέπουν τα ιδιωτικά καναλιά. Με αφορμή αυτό το πρόβλημα έβαλαν και μια σειρά άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι πρώην Δήμοι της Λέσβου.

Ήρθαν λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο... Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τους άκουσαν. Να πούμε αυτή τη φορά μπράβο στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κορδώνη. Χειρίστηκε άψογα το θέμα. Κι ενώ λοιπόν όλα έδειχναν ότι οι Πλωμαρίτες πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν (ο Δήμος Λέσβου θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη να σηκώνει - παράνομα - το διακοπτή για τους αναματέδοτες)  ξαφνικά πρόεκυψε ένταση από τις κραυγές μερικών Πλωμαριτών που ... απλά ήθελαν να κάνουν το σόου τους!!! Το Δημοτικό Συμβούλιο διεκόπει και... έγινε χαμός! Φωνές και κραυγές!   Μέγα λάθος η κίνηση του Δημάρχου Λέσβου να σηκωθεί και να κινηθεί απειλητικά κατά δημότη του Πλωμαρίου... ευτυχώς ο κος Πατερέλλης συγκράτησε το Δήμαρχο Λέσβου. Αλήθεια τι νόημα είχε αυτό το σκηνικό από τη στιγμή που πήραν απαντήσεις στα θέματα πους τους απασχολούν;

Η εξηγήση είναι απλή: μικρή μερίδα από τους Πλωμαρίτες λειτουργεί με τη ψυχολογία του "μπαχαλάκια". Διαλύουμε το Δημοτικό Συμβούλιο και ...γινόμαστε ήρωες. Έχουμε και τις τηλεοπτικές κάμερες και νιώθουμε επαναστάτες.

Μετά από ημίωρη διακοπή το Δημοτικό Συμβούλιο συνεχίστηκε. Εκεί εμφανίστηκαν μερικα "φρούτα"  - ανεξάρτητοι Δημοτικοί  Σύμβουλοί -  που έδωσαν ρεσιτάλ λαϊκισμού!!!!

Μήπως τελικά έχουμε χάσει το μέτρο ;

Μοιράσου το άρθρο!