Ανακοινώσεις Φορέων

19/06/2024 - 17:00

Στη συνάντηση στο Υπουργείο ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ Γ. Αλεξίου για την υποβολή προτάσεων αναβάθμισης των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων

Ο Πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Απορριμμάτων & Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης Λέσβου Γιώργος Αλεξίου, συμμετείχε σε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας με όλους τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της χώρας, αναδόχους των έργων και μελετητές.

Στην εν λόγω συνάντηση, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου κ. Μανώλης Γραφάκος, μαζί με τους κ. Γιώργο Ζερβό και Νίκο Μαμαλούγκα, παρουσίασε τα δεδομένα και τον οδικό χάρτη για την υποβολή προτάσεων για την αναβάθμιση των Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και την ορθή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, στο πρόγραμμα «Περιβάλλον & Κλιματική Αλλαγή 2021 – 2027». 

Ζητήθηκε, το συντομότερο δυνατό, να ετοιμαστούν οι σχετικές προτάσεις για όλα τα έργα σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε πριν κατατεθούν οι προτάσεις στην πρόσκληση που θα βγει μέσα στο φθινόπωρο, να έχει γίνει η καλύτερη προετοιμασία.

Όπως τόνισε ο κ. Γραφάκος «εργαζόμαστε για να κερδίσουμε χρόνο και να καταφέρουμε το συντομότερο δυνατό η χώρα να αποκτήσει σύγχρονες μονάδες διαχείρισης αποβλήτων».

0 Πρόεδρος της ΔΕΔΑΠΑΛ, χαρακτήρισε τη συνάντηση γόνιμη και εποικοδομητική στην κατεύθυνση της συστηματικής εργασίας που γίνεται για τη δημιουργία στη Λέσβο μιας σύγχρονης Μονάδας Ανάκτησης Ανακύκλωσης. «Στόχος μας – επεσήμανε ο κ. Αλεξίου - είναι η αύξηση της ανακύκλωσης, η μείωση της υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων, η προστασία του περιβάλλοντος, και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».

Μοιράσου το άρθρο!