Αφιερώματα

20/07/2024 - 13:30

Για ένα τσιγάρο Μάλμπορο σκαρφάλωνε στην στέγη του περίπτερου στη Μυτιλήνη κι έκανε μονόζυγο στην τέντα της καφετέριας ΦΟΝΤΑΝΑ!

Λεγόταν Νίκος ( Κουτίλας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο). Γινόταν χαμός με την εμφάνισή του στην ΦΟΝΤΑΝΑ και στα μαγαζιά της προκυμαίας τις βραδινές κυρίως ώρες.

Είχε φοβερό ταλέντο στο να ψυχαγωγεί το κοινό με γκριμάτσες, ακροβατικά, άλματα και επίδειξη καράτε! Τον είχαν "βαφτίσει" Νικ Κουτ ( προσομοιάζοντάς τον με Ιάπωνα)!

Για ένα τσιγάρο Μάλμπορο σκαρφάλωνε στην στέγη του περίπτερου κι έκανε μονόζυγο στην τέντα της καφετέριας ΦΟΝΤΑΝΑ! Για έναν φραπέ παρίστανε την μαϊμού ανεβαίνοντας στο δέντρο δίπλα στην στάση του λεωφορείου!

Για ένα εικοσάρικο (20 δρχ) σήκωνε και μετέφερε την μοτοσικλέτα του διαβόητου γκαρσονιού, γνωστού ως Αχείλα! Το γέλιο,το χειροκρότημα και η καζούρα απ' τους θαμώνες ασταμάτητη!

Κάποια φορά του έταξαν ένα κατοστάρι για να βουτήξει στο λιμάνι με τα ρούχα μες στο κατασκόταδο. Πήρε φόρα μέσω επευφημιών και χάθηκε απ'τα μάτια μας. Αντί όμως για μπλουμ, όλοι άκουσαν Ντούκ!

Είχε πέσει σε βάρκα ο δύστυχος. Πήρε το κατοστάρι κι έφυγε αιμόφυρτος... Την επόμενη εμφανίστηκε με χειροποίητα ράμματα από κλωστή στο κούτελο , έτοιμος για νέες περιπέτειες!

Το κουράγιο του και οι αντοχές του ήταν παροιμιώδεις!

 

κείμενος Νίκος Κουφάκης/  “Παλιές Φωτογραφίες Μυτιλήνης”

Μοιράσου το άρθρο!