Skip to main content
|

Τα θέματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείοου στην αν. Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Χρόνος ανάγνωσης :
2'

Ο σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Μυτιλήνης, στο πλαίσιο επίσκεψης της αναπληρώτριας υπουργού υγείας κ. Μίνας Γκάγκα, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση μαζί της παρουσία του κ. Ροιλού, διοικητή της 2ης ΥΠΕ και του διοικητή του νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Καμπούρη. Τα θέματα τα οποία τέθηκαν από πλευράς μας ήταν, η πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού, οι αναστολές των συναδέλφων, η ψυχιατρική κλινική και το νέο καθηκοντολόγιο, χωρίς να λάβουμε ικανοποιητικές και πειστικές απαντήσεις.

     Συγκεκριμένα για το θέμα  του  λοιπού επικουρικού προσωπικού, σαν νοσοκομείο έχουμε αιτηθεί για 40 συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων. Τα τρία τελευταία έτη (εν μέσω πανδημίας) δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας επικουρικός ¨λοιπό προσωπικό¨ παρα μόνο νοσηλευτές. Παρότι οι νοσηλευτές είναι η ραχοκοκαλιά του νοσοκομείου, υπάρχουν τμήματα που δεν ενισχύθηκαν όντας ήδη υποστελεχομενα. Δυστυχώς η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι η έγκριση που έχει εκδοθεί από το υπουργείο είναι 250 άτομα για 117 νοσοκομεία. θεωρούμε ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι μιλάμε στην καλύτερη των περιπτώσεων για ενίσχυση 2 ατόμων. Εμείς θα προσπαθήσουμε και θα πιέσουμε για αλλαγή αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

     Σχετικά με τους συναδέλφους που είναι σε αναστολή, ειπώθηκε ότι αντί τέλος Δεκεμβρίου θα συζητηθεί  το θέμα στο  τέλος Οκτώβρη και θα παρθούν αποφάσεις που θα είναι μάλλον προς την λήξη της αναστολής. Περιμένουμε να δούμε την τελική απόφαση.

     Επίσης θέσαμε το μεγάλο κτιριακό πρόβλημα της ψυχιατρικής. Η υφυπουργός όπως και τόσοι άλλοι, από όλες τις κυβερνήσεις, που το έχουν επισκεφθεί, υποσχέθηκε ότι θα ενταχθεί σε πρόγραμμα για την ανακατασκευή του. Δεδομένου ότι σε έξι μήνες θα έχουμε εθνικές εκλογές περιμένουμε για άμεσα αποτελέσματα και όχι παραπομπή των προβλήματος σε μελλοντική χρονική στιγμή.

    Τέθηκε το θέμα του νέου καθηκοντολόγιου, που ουσιαστικά βάζει τους συναδέλφους ΤΕ και ΠΕ στη δεινή θέση να είναι υπόλογοι για κάθε τι που συμβαίνει στη βάρδια τους, έστω και αν δεν έχουν καμία γνώση της νοσηλευτικής πράξης που τελέστηκε από άλλον συνάδελφο. Από την άλλη  συντελείται μία τεράστια αδικία στους συναδέλφους ΔΕ. Οι ΔΕ συνάδελφοι θα κάνουν τα πάντα, θα πληρώνονται πολύ λιγότερα και δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα ανέλιξης. Ουσιαστικά η κυβέρνηση αποφάσισε ότι θα φροντίζουν τους ασθενείς όχι νοσηλευτές αλλά εργαζόμενοι που θα κρίνονται ότι μπορούν να το κάνουν.

     Δυστυχώς δεν μας δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος ώστε να αναπτύξουμε το σύνολο των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο νοσοκομείο μας.

SHARE

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε επίσης
Άρθρα απο την ίδια κατηγορία