Υγεία

01/07/2024 - 08:35

Σαν τον κλέφτη ο Άδωνις Γεωργιάδης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - Ανακοίνωση ΔΗΠΑΚ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ(ΔΗΠΑΚ)

 

 

Σαν τον κλέφτη!! Εν κρυπτώ και παραβύστω! Σάββατο, χωρίς φανφάρες κλακαδόρους και πολλά πολλά, ο « ατρόμητος» υπουργός Εμπορίας  Υγείας, φοβούμενος μια επανάληψη των αντιδράσεων και αποφεύγοντας την όποια συζήτηση με τα συνδικαλιστικά όργανα που μέχρι και λίγες μέρες πριν ήταν στους δρόμους για την κατάσταση στην υγεία στο νησί μας και γενικότερα, πήγε στα κρυφά στο νοσοκομείο. Επισκέφθηκε προκλητικά μάλιστα δυο από τα πιο κρίσιμα και πονεμένα τμήματα( ΤΕΠ-Μονάδα τεχνητού νεφρού) και κόντρα σ’ αυτά που καταγγέλλουν οι γιατροί βρήκε ότι όλα λειτουργούν θαυμάσια.

Ο λαός όμως ξέρει πολύ καλά, ότι τα όποια θετικά που απολαμβάνει στο δημόσιο σύστημα υγείας, οφείλονται στην υπερπροσπάθεια όλων των υγειονομικών. Ξέρει όμως - δυστυχώς από πρώτο χέρι- και τα στραβά και τους κινδύνους που οφείλονται στην πολιτική του υπουργείου υγείας που υποβαθμίζει συνεχώς τις υπηρεσίες υγείας για τα λαϊκά στρώματα και ενισχύει και γιγαντώνει τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρει ότι κάθε χρόνος που περνάει πρέπει να βάζει το χέρι όλο και πιο βαθιά στην τσέπη( αν μπορεί).  Ξέρει ότι θα έρθει αντιμέτωπος με το νέο χαράτσι  στα φάρμακα, με τον κυνικό εκβιασμό «ή θα πληρώσεις πανάκριβα ή δεν θα βρίσκεις το φάρμακό σου» και όλα αυτά για να  ικανοποιηθεί το αίτημα της φαρμακοβιομηχανίας για μεγαλύτερη κερδοφορία.

  Ένας δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους και το λαό και είναι ο δρόμος του αγώνα για να διεκδικήσει την υγεία που δικαιούται!

Ο αγώνας συνεχίζεται!  Απατούμε εδώ και τώρα:

  • Καμία εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του νοσοκομείου. Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού.
  • Να καλυφθούν όλα τα κενά του οργανισμού του ΒΓΝΜ.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Αύξηση των μισθών μας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

 

Μοιράσου το άρθρο!