Υγεία

30/05/2024 - 19:14

Νέα υπερσύγχρονα αναισθησιολογικά μηχανήματα στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κ. Καμπούρης σε ανάρτησή του αναφέρει: ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΝΕΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟΥ

Μετά την προμήθεια και εγκατάσταση πριν περίπου15 μήνες , δύο υπερσύγχρονων Αναισθησιολογικών Μηχανημάτων, με νέα απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου μας , προχωρήσαμε στην προκήρυξη δημόσιου διαγωνισμού για την προμήθεια και αντικατάσταση και των υπολοίπων τριών αναισθησιολογικών μηχανημάτων, προϋπολογισμού δαπάνης 175.000 € , με ιδίους πόρους.

Τα μηχανήματα , είναι τελευταίας τεχνολογίας, από τα καλύτερα στον κόσμο και αποτελούνται από εξελιγμένο αναπνευστήρα, κατάλληλο για όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα ηλικίας ή σωματικής διάπλασης. Επίσης, διαθέτουν απόλυτα αυτοματοποιημένο σύστημα παροχής αναισθησίας που σε συνδυασμό με τους Ηλεκτρονικούς Εξαερωτές Αναισθησιολογικών Φαρμάκων, θα προσφέρουν στους Ιατρούς Αναισθησιολόγους του Νοσοκομείου τη δυνατότητα παροχής αναισθησίας με ταχύτητα και ασφάλεια τόσο για τους ασθενείς, που είναι το σημαντικότερο, όσο και για τους ίδιους.

Θα συνοδεύονται από Μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων εξασφαλίζοντας άμεση πληροφόρηση και ιστορικό της κατάστασης του ασθενούς αποτελώντας για τους Αναισθησιολόγους και χειρουργούς έναν πολύτιμο εργαλείο .

Όλα αυτά θα συντονίζονται από το εξελιγμένο λογισμικό παροχής αυτοματοποιημένης αναισθησίας, με βάση τα διεθνή πρότυπα ,και πάντα σύμφωνα με τις εντολές, και τον προγραμματισμό των αναισθησιολόγων.

Η χρήση αυτής την νέας Γενιάς Αναισθησιολογικών συγκροτημάτων (δύο ήδη διαθέτουμε) παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

Μειώνουν την κατανάλωση Αναισθησιολογικών Φαρμάκων,

Βελτιώνουν σημαντικά την ασφάλεια των ασθενών κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων, και υποβοηθούν τους γιατρούς στο δύσκολο έργο τους

Μειώνουν σημαντικά το χρόνο της ανάνηψης των ασθενών ,επιτυγχάνοντας καλύτερη και ταχύτερη μετεγχειρητική διαχείριση των ασθενών. καθώς και ορθολογική διαχείριση του χρόνου χρήσης των χειρουργείων ανά επέμβαση.

Το έργο της ποιοτικής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου συνεχίζεται, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας, τις οποίες και οφείλουμε!

 

Μοιράσου το άρθρο!