Υγεία

16/05/2024 - 12:29

Το μεγάλο θέμα της ψυχικής υγείας των παιδιών αναδείχτηκε στην ημερίδα του Δήμου Δυτικής Λέσβου παρουσία του Υφυπουργού Υγείας

Απολύτως επιτυχημένη η Ημερίδα με τίτλο «Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων» που συνδιοργάνωσε χθες το απόγευμα με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ ο Δήμος Δυτικής Λέσβου στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, παρουσία του Υφυπουργού Υγείας, αρμοδίου για θέματα Ψυχικής Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου. Από του βήματος μάλιστα, ο Υφυπουργός εξήγγειλε τη δημιουργία μονάδων ολοκληρωμένης φροντίδας (και) στη Λέσβο, αναγνωρίζοντας την έλλειψη υπηρεσιών για την ψυχική υγεία στα νησιά.

Για ένα ζήτημα που δυστυχώς ακόμα αντιμετωπίζεται ως ταμπού, ενώ είναι σαφές πως τα προβλήματα ψυχικής υγείας στα παιδιά μπορεί να έχουν επιρροή στο υπόλοιπο της ζωής τους, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου μέσω και του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, πρωτοστάτησε ξανά με μία ακόμη ημερίδα για ένα θέμα που πολλοί στην περιφέρεια δε νιώθουν άνετα να μιλάνε ανοιχτά. 

χ

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος και η Αντιδήμαρχος Ζαχαρώ Ιωακείμ χαιρετίζοντας την εκδήλωση τόνισαν τη σημασία της πρόληψης, της σωστής προσέγγισης και της αξιόπιστης ενημέρωσης και στάθηκαν φυσικά στην αναγκαιότητα εξασφάλισης της καλύτερης δυνατής πρόσβασης σε ποιοτική φροντίδα ψυχικής υγείας, ευχαριστώντας θερμά τον Υφυπουργό για την τιμητική παρουσία του στην Ημερίδα.

Εξειδικευμένα για το όλο ζήτημα, μίλησαν ο Στέφανος Αλεβίζος (Ψυχολόγος και Επιστημονικός Συνεργάτης ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ και η Μαρία Παλαιοπάνη (Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δυτικής Λέσβου).

 

Μοιράσου το άρθρο!