Υγεία

24/07/2024 - 14:05

Και στη Μυτιλήνη δύο μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ που σώζουν ζωές

Με δύο μηχανές «ταχείας ανταπόκρισης» ενισχύθηκε το έργο του ΕΚΑΒ στην πόλη της Μυτιλήνης. Οι μοτοσυκλέτες ανήκουν η μία στη δύναμη του ΕΚΑΒ και χορηγήθηκε μετά από αίτημα του δημάρχου Μυτιλήνης, και η δεύτερη στο Χαμόγελο του Παιδιού και οι υπηρεσίες της συντονίζονται από το ΕΚΑΒ.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου (Μυρσίνη Τζινέλλη) ο προϊστάμενος ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου Γιώργος Καυλακώνης “η μηχανή ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ είναι εξοπλισμένη με όλα όσα έχει και ένα ασθενοφόρο και στόχος είναι πιο γρήγορη πρόσβαση σε περιστατικά και ιδιαίτερα σε σημεία που η πρόσβαση ασθενοφόρου είναι δύσκολή”. Ήδη οι δύο μηχανές βρίσκονται στην ενεργό δράση και καλύπτουν δύο εξάωρες βάρδιες πρωί και απόγευμα. Με τη μηχανή του ΕΚΑΒ μάλιστα ενισχύθηκε η υπηρεσία και σε προσωπικό αφού έμπειρος διασώστης με 14 χρόνια προϋπηρεσία σε μηχανή του ΕΚΑΒ μετακινήθηκε μόνιμα στη Λέσβο.

Όσον αφορά όμως τη στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Λέσβο οι ανάγκες παραμένουν, σύμφωνα με τον ίδιο, μεγάλες καθώς προσλήψεις δεν έχουν γίνε . Η υπηρεσία της Μυτιλήνης απαιτεί τουλάχιστον 9 νέες προσλήψεις ενώ συνολικά οι απαιτήσεις για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ στη Λέσβο είναι 25 νέα άτομα, συμπεριλαμβανομένου του αιτήματος για τη δημιουργία νέας μονάδας στη Γέρα αλλά και ενός ακόμα ασθενοφόρου που απαιτείται για την Καλλονή.

Μοιράσου το άρθρο!