Υγεία

22/07/2024 - 11:57

Και ηλεκτρονικά τα ραντεβού στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - Αναλυτικές οδηγίες

Το Γενικό Νοσοκομείο  Μυτιλήνης είναι στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους κατοίκους του Νησιού μας ότι δύνανται να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφθούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία πέραν των τηλεφωνικών ραντεβού και ηλεκτρονικά.

Από σήμερα έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία E-Ραντεβού με πρόσβαση από την  ιστοσελίδα του Νοσοκομείου στην διεύθυνση  https://vostanio.gov.gr/e-rantevou στην οποία υπάρχουν  και αναλυτικές οδηγίες για την εγγραφή και την χρήση της εφαρμογής.

Με την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στα πρωινά τακτικά ιατρεία του  Γ.Ν.Μ «Βοστάνειο» μέχρι και 31-12-2024. Για το 2025 η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη αρχές NΟΕΜΒΡΙΟΥ.

Ο κάθε  ενδιαφερόμενος για να αποκτήσει τη δυνατότητα  να κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής των «e-Ραντεβού», πρέπει να δημιουργήσει νέο (ξεχωριστό) λογαριασμό, ο οποίος θα αντιστοιχεί σε έναν και μόνο Χρήστη, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την ταυτοποίηση του.

Στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής, στο επάνω αριστερά σημείο υπάρχει μενού στο οποίο μπορείτε να βρείτε οδηγίες για τη χρήση της (επιλογή ‘Βοήθεια’ ή  σύμβολο το ?).

Σαν όνομα χρήστη χρησιμοποιείται το email σας στο οποίο θα λαμβάνετε κάθε ειδοποίηση σχετικά με το ραντεβού σας.

Παρακαλούμε να δηλώνετε και ορθό αριθμό κινητού τηλεφώνου προκειμένου εφόσον κριθεί απαραίτητο να μπορεί να επικοινωνήσει το νοσοκομείο μαζί σας.

Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της συμμόρφωσης του Γ.Ν.Μ.»ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» με τον Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), στην ηλεκτρονική εφαρμογή των «e-Ραντεβού» του Νοσοκομείου, κάθε ενδιαφερόμενος δεν μπορεί να κλείνει ραντεβού για τρίτο πρόσωπο, παρά μόνο για τα προστατευόμενα από αυτόν μέλη, τα οποία έχουν καθοριστεί στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ.

Στις περιπτώσεις που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν θα κάνετε χρήση του ιατρικού ραντεβού παρακαλούμε για την ακύρωση ή τροποποίησή του σε νέα ημερομηνία. Άσκοπες δεσμεύσεις ραντεβού  στερούν από τους έχοντες ανάγκη τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για ιατρική εξέταση.

Σε περίπτωση καταχώρισης ραντεβού σε Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο στο οποίο δεν εμπίπτει η πάθησή σας, σας γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι δυνατή η εξυπηρέτησή σας.  Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προβείτε σε νέα καταχώριση στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών ραντεβού του Νοσοκομείου, για το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού στο σωστό Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο.

Επισημαίνουμε ότι τα πρωινά ραντεβού σε Τακτικά Εξωτερικά ιατρεία (ΤΕΙ) δεν προγραμματίζονται για συγκεκριμένο ονομαστικά ιατρό και η ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού είναι κατά προσέγγιση.

Για Τεχνικά θέματα και μόνο (Πρόβλημα στην διαδικασία, Κλείδωμα/Απενεργοποίηση χρήστη) μπορείτε να στέλνετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  e-rantevou@vostanio.gov.gr περιγράφοντας το πρόβλημα σας.  (ανταπόκριση εντός 2 εργάσιμων ημερών).

Η παραπάνω πρωτοβουλία  συμβάλει στη μείωση της τηλεφωνικής αναμονής και της γραφειοκρατίας  απαλλάσσοντας τους πολίτες από άσκοπη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας με σκοπό την περαιτέρω  διευκόλυνση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας.     

Μοιράσου το άρθρο!