Υγεία

06/08/2024 - 11:51

Η υποκρισία και η πραγματικότητα!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΤΙΣΣΑΣ

 

Επί σειρά μηνών το ΚΥ Άντισσας υπολειτουργεί λόγω ελλείψεων σε όλα τα πόστα του προσωπικού. Τα κενά αυτά διαχρονικά καλύπτονται από μετακινήσεις γιατρών από το ΚΥ Καλλονής και αλλού. Μια πρακτική που ρίχνει το βάρος του μπαλώματος των κενών στους εργαζόμενους, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μόνιμη, που δημιουργεί μια δυσφορική καθημερινότητα για όλους τους εμπλεκόμενους και που φαινομενικά απαλλάσσει την κυβέρνηση και την 2η ΥΠΕ από την υποχρέωση της για επαρκή στελέχωση των δομών υγείας.

            Οι ελλείψεις αυτές είναι σαφώς γνωστές στην διοίκηση της 2ης ΥΠΕ εδώ και πολύ καιρό με πολλαπλές οχλήσεις της διεύθυνσης του ΚΥ και της Ε.Ι.ΕΣΥ.Λ προς εκείνη. Οι εκκλήσεις για κάλυψη των αναγκών δεν είχαν εδώ και καιρό καμία ανταπόκριση όπως επίσης δεν είχε ανταπόκριση και το αίτημα του συντονιστή γιατρού για παραίτηση από τη θέση του αυτή.

            Μετά την ανακοίνωση της διεύθυνσης του ΚΥ περί παύσης της εφημεριακής λειτουργίας λόγω επισφαλών συνθηκών η 2η ΥΠΕ απαντάει με εντέλλεσθε για μετακίνηση προσωπικού από το ΚΥ Καλλονής και αναστολή των αδειών όλου του προσωπικού. Μια πάγια προσφιλή τους τακτική για κάλυψη των κενών με μπαλώματα εις βάρος εργαζομένων και ασθενών. Η σκοπούμενη αποψίλωση και αποδιοργάνωση του ΕΣΥ με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση οδηγεί τις δομές πρωτοβάθμιας και όχι μόνο υγείας στο νησί μας στην λειτουργική κατάρρευση και στο κλείσιμο! Άκρως υποκριτικές οι δηλώσεις υπουργού και υφυπουργών για την υποτιθέμενη ομαλή λειτουργία των δομών υγείας στο νησί! Αντί να ανοίγουν κέντρα υγείας λοιπόν όπως ευαγγελίζονται για τον Μανταμάδο συμβαίνει το αντίθετο! Πλέον μετά την απόφαση της 2ης ΥΠΕ με τα εντέλλεσθε σε νοσηλευτές του ΚΥ Καλλονής και ο επιστημονικά υπεύθυνος του ΚΥ με την αναπληρώτρια του παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους.

Διαφωνούμε κάθετα με τη λογική των μετακινήσεων και μας εξοργίζει το γεγονός ότι προτείνεται ως βιώσιμη λύση την τελευταία στιγμή ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες με κύριο άγχος τους την απρόσκοπτη λειτουργία της “τουριστικής βιομηχανίας” και ενώ η 2η ΥΠΕ και το υπουργείο είχαν όλο το χρόνο για μόνιμες μαζικές προσλήψεις προσωπικού οι οποίες θα αποτελέσουν και την μοναδική πραγματική λύση στο πρόβλημα.

Στηρίζουμε την απόφαση των επιστημονικά υπεύθυνων των ΚΥ Καλλονής και Άντισσας για παραίτηση από τα καθήκοντα τους, υγεία με εντέλλεσθε και περιοδεύοντες ιατρούς και νοσηλευτές δε γίνεται.

Καλούμε τον κόσμο της Άντισσας σε ξεσηκωμό μέχρι την κάλυψη των κενών με μαζικές προσλήψεις προσωπικού.

Καλούμε τους συναδέλφους σε γενική συνέλευση την Πέμπτη 8/8 στις 13:00 και προκηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12:00 την ίδια μέρα για να μπορέσουν να παραστούν και οι συνάδελφοι από τα κέντρα υγείας του νησιού.

Μοιράσου το άρθρο!