Υγεία

28/10/2024 - 12:40

Η προσπάθεια έγινε αλλά... Έκκληση για τον απινιδωτή στη Γέρα

Ανακοίνωση από την Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου - Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γέρας

Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε σε όλους και ειδικά στους κατοίκους της ΓΕΡΑΣ ότι λόγο που σήμερα το πρωί χρειάστηκε να επέμβουμε σε έναν συντοπίτη μας με την βοήθεια του απινιδωτή το μηχάνημα θα παραμείνει ανενεργό έως αποκατασταθούν τα ηλεκτρόδια (pads).

Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας για την γιαγιά που είχε ήδη φύγει! παρά της προσπάθειες μας με ΚΑΡΠΑ και τον απινιδωτή μας από δυο εθελοντες μας,το οποίο διαβεβαίωσε και το ΕΚΑΒ όταν ήρθε !! και μας συνεχάρη για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση του περιστατικού.

Θα χρειαστεί να αλλαχθούν τα ηλεκτρόδια (είναι μιας χρήσης)καθώς και η μπαταρία του απινιδωτή γιατί είναι στα τελειώματα της καθώς τον έχουμε σχεδόν 4 χρόνια (έχει ζωή πέντε χρόνια ).

Αυτά έχουν ένα κόστος αρκετό ! Θα παρακαλούσαμε αν κάποιοι μπορούν και θέλουν να συνδράμουν ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό η εάν κάποιος θέλει να πάρει ο ίδιος ένα από τα δυο ηλεκτρόδια  ή μπαταρία να έρθει σε επαφή με το κλιμάκιο μας ώστε να δώσουμε τα στοιχεία του απινιδωτή.

Και εάν μας βλέπει και μας ακούει κάποιος φορέας η ιδιώτης που έχει την δυνατότητα να μας χορηγήσει άλλον έναν απινιδωτή θα ήταν ευχής έργο!! γιατί βλέπουμε ότι μετά από κάποια χρήση μέχρι να αποκατασταθούν τα ηλεκτρόδια μένουμε χωρίς απινιδωτή για αρκετό διάστημα.

Σας ευχαριστούμε όλους και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά με υγεία.

Μοιράσου το άρθρο!