Τουρισμός

07/02/2015 - 11:09

Το νέο λογότυπο του Φορέα Αναπτυξης & Προβολής Ερεσού

style="text-align: justify;">Ο Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού με χαρά παρουσιάζει το λογότυπό του, το οποίο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εναρμονισμένο με την ταυτότητα του brand «LESVOS. ΤΗΕ OTHER AEGEAN», του οποίου είναι μέλος, μετά τη συνεργασία με το Φορέα Τουρισμού Μολύβου όπως και ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Γέρας. 
 
ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΗ ΣΑΠΦΩ
Το λογότυπο της Ερεσού σχεδιάστηκε στο ίδιο πνεύμα με το οποίο έχουν δομηθεί και τα υπόλοιπα του «LESVOS. ΤΗΕ OTHER AEGEAN». Το στοιχείο που επιλέχθηκε ως χαρακτηριστικό της Ερεσού είναι το περίγραμμα της Σαπφούς με την λύρα, όπως την απεικόνισε ο Ερεσιώτης εικαστικός κ. Λουκάς Λουκίδης στο γλυπτό του που κοσμεί το χώρο του αλιευτικού καταφυγίου στην Παναγιούδα της Ερεσού.
Τα κριτήρια που οδήγησαν στην επιλογή της Σαπφούς ως συμβόλου της Ερεσού ήταν η αναγνωρισιμότητα της παγκοσμίως, το γεγονός ότι στο πρόσωπό της μπορούν να περιγραφούν η ιστορικότητα κι η πολιτιστική κληρονομιά της Ερεσού και της Λέσβου, καθώς και την ιδιαίτερη σχέση της Ερεσού με τη Γυναίκα.
 
LESVOS. ΤΗΕ OTHER AEGEAN
Στόχος του brand «LESVOS. ΤΗΕ OTHER AEGEAN» είναι να αποκτήσει η Λέσβος την αναγνωρισιμότητα που της αξίζει ως ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός με ενιαία ταυτότητα και μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία επιτρέπει την προώθηση των διαφόρων περιοχών του νησιού με κοινή και αλληλοϋποστηριζόμενη τοποθέτηση, ακολουθώντας τους κανόνες που επιβάλλονται από το marketing και τις συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς στη αγορά του Τουρισμού.
Το brand «LESVOS. THE OTHER AEGEAN» εφαρμόζει πλήρως όσα προβλέπει το σύστημα λογοτύπων και ταυτότητος που εφαρμόζεται από επιχειρήσεις σε όλη τη Λέσβο, καθώς και από τους tour operators. Με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζεται ο αντίκτυπος του brand στην αγορά, ενισχύονται η λειτουργία, η συνοχή κι η συνεργασία των επιχειρήσεων και των φορέων του δικτύου, καθώς κι η ανάπτυξη, η προώθηση κι η παροχή ενός ολοκληρωμένου τουριστικού προϊόντος στην Λέσβο με σκοπό την καθιέρωση της σε Διακριτό Τουριστικό Προορισμό. Επίσης, προάγεται η ευρύτερη τουριστική ταυτότητα του τόπου με τα στοιχεία της παράδοσης και της αυθεντικότητας και η ανάδειξή τους σε κυρίαρχα συστατικά στοιχεία των εξειδικευμένων προϊόντων του νησιού. Τελικά, ενδυναμώνεται ο μοναδικός χαρακτήρας και οι ιδιαιτερότητες του νησιού, ειδικά σε σχέση με τις ανάγκες και προτιμήσεις των κάθετων (εναλλακτικών) αγορών, αξιοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής για την προσέλκυση και εξυπηρέτηση στοχευμένων ομάδων επισκεπτών.
 
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΛΟΥΚΙΔΗ
Ο Φορέας Ανάπτυξης & Προβολής Ερεσού ευχαριστεί θερμά τον κ. Λουκά. Λουκίδη που με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση για την χρησιμοποίηση του έργου του στην προβολή της Ερεσού.
 

Μοιράσου το άρθρο!