Τουρισμός

04/07/2024 - 10:23

Η Λέσβος τουριστικός προορισμός και για την Ρουμανία

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε σήμερα  παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λέσβου Κώστα Αρώνη, με τους εκπροσώπους τουριστικού πρακτορείου της Ρουμανίας Gabriela Voicu και Daniel Draganescu  οι οποίοι βρίσκονται στο νησί προκειμένου να το γνωρίσουν και να το εντάξουν ως προορισμό.

Ο Περιφερειάρχης  στην  συζήτηση που είχε   τους «ξενάγησε» στις ομορφιές του νησιού και του Βορείου Αιγαίου τονίζοντας την εξαιρετική σχέση των δυο λαών και τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφερειακή Αρχή ώστε να προσελκύσει επισκέπτες από τα Βαλκάνια και ειδικά από την Ρουμανία.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην  πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας στη γαστρονομική εκδήλωση – masterclass με τίτλο «Ταξίδι στην Ελληνική γαστρονομία», που διοργανώθηκε στο Βουκουρέστι, σε συνεργασία με τη ρουμάνικη εταιρεία «BILANCIA» και τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρουμανία.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Ρουμανικού Πρακτορείου αφού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την φιλοξενία, δήλωσαν πως στόχος τους η Λέσβος να γίνει προορισμός για Ρουμάνους με οικονομική άνεση  και για τον λόγο αυτό αναζητούν πολυτελή  καταλύματα.

Μοιράσου το άρθρο!