Τουρισμός

09/04/2013 - 13:13

Γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων Μολύβου με απολογισμό και νέες δράσεις

Γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων Μολύβου με απολογισμό και νέες δράσεις

Π

ραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου η γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

    Στην συνέλευση αναλύθηκε στα μέλη το Πρόγραμμα « Διαρθρωτική Προσαρμογή των Επιχειρήσεων εντός της Οικονομικής κρίσης» στο οποίο έχει ενταχθεί το Σωματείο με τον τίτλο σχεδίου VALUING THE FOOD EXPERIENCE – ΜΟΛΥΒΙΑΤΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ και το οποίο θα ξεκινήσει να υλοποιείται αρχές Μαΐου.

Ο Προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 226.000 €, έχουν ενταχθεί 24 επιχειρήσεις μέλη του Σωματείου, οι οποίες θα καταρτίσουν 76 εργαζομένους σε διάφορα θέματα που αφορούν την εστίαση όπως : Βασικές γνώσεις λειτουργίας και χρήσης Η/Υ, εστιατορική τέχνη, στοιχεία μαγειρικής τέχνης, μπαρ-οινολογία-έλεγχος, εμπορευματογνωσία, τροφογνωσία, επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις, υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας, εργασιακές σχέσεις και βασικές αρχές λειτουργίας των επιχειρήσεων, προστασία του περιβάλλοντος κλπ.

    Το Σωματείο έχει υλοποιήσει άλλα τρία προγράμματα επιμόρφωσης εργαζομένων τα τελευταία χρόνια και βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης άλλων δύο για τον επόμενο χειμώνα για την επιμόρφωση των εργαζομένων στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΦΕΤ. Ενώ στις 5 και 6 Απριλίου 2013 ολοκλήρωσε το αντίστοιχο σεμινάριο για τα μέλη ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων.

     Στην συνέχεια της συνέλευσης έγινε ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός του Δ. Συμβουλίου για την τριετία που πέρασε.

     Στον Διοικητικό απολογισμό του σωματείου ο Πρόεδρος Μόλβαλης Νίκος αναφέρθηκε στις δράσεις που έχει υλοποιήσει το Σωματείο, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

  • Την ενεργή συμμετοχή του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Μολύβου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατόρων Ελλάδος(ΠΟΕΣΕ), όπου είναι το μοναδικό Σωματείο μέλος που εκπροσωπείται το Β. Αιγαίο.
  • Στην πρωτοβουλία για την ίδρυση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και την ενεργή συμμετοχή και στήριξη, του έργου του Φορέα ως σήμερα.
  • Στην υλοποίηση προγραμμάτων προς όφελος των μελών του και των εργαζομένων.
  • Στις πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού της Λέσβου.
  • Στην συμμετοχή στην Αγροδιατροφική σύμπραξη που συστήθηκε στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, όπου συγχρόνως ο Πρόεδρος του Σωματείου εκλέχθηκε πριν λίγες μέρες να συμμετέχει στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αυτής.
  • Στην ανάδειξη και διεκδίκηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εστίαση τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα στα πλαίσιο αυτό είναι και η εκδήλωση που διοργανώνεται από το Σωματείο την Δευτέρα 15 Απριλίου στις 19:30μμ με

     θέμα : « Προβλήματα του κλάδου της εστίασης & των Συναφών   Επαγγελμάτων και  τρόποι αντιμετώπισης» με ομιλητές τον Πρόεδρο της

         Ομοσπονδίας (ΠΟΕΣΕ), κ. Καββαθά Γεώργιο και πρόσφατα Πρόεδρο της ΓΕΣΕΒΕ, και τον κ. Κατουσέλη Γεώργιο, Ελεγκτή του Υπουργείου  Οικονομικών και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

       

        Η συνέλευση του Σωματείου ολοκληρώθηκε με την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για να προετοιμάσει τις εκλογές και την ανάδειξη νέου Δ. Συμβουλίου.

Μοιράσου το άρθρο!