Ρεπορτάζ Αγοράς

19/07/2024 - 15:51

Το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας της Χίου άνοιξε στις 10 Ιουλίου και υποδέχεται κοινό και καλεσμένους αλλάζοντας το τουριστικό τοπίο στα νησιά Βορείου Αιγαίου

Το Pearl Island Chios Hotel & Spa , το πρώτο ξενοδοχείο 5 Αστέρων της Χίου, μόλις άνοιξε τις πύλες του στο κοινό στις 10 Ιούλιου, και καλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν την αυθεντική Ελληνική φιλοξενία, σε ένα κόσμο μαγευτικής ομορφιάς, στο ανεξερεύνητο νησί του Βορείου Αιγαίου.

Το Pearl Island Chios Hotel & Spa είναι ένα ξενοδοχείο με ξεχωριστή ταυτότητα και αισθητική που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες του νησιού για διαμονή πολυτελείας. Στη Χίο ένα νησί μοναδικής ομορφιάς, γνωστό για την Ναυτική του παράδοση και την παραγωγή Μαστίχας, το PEARL ISLAND Chios Hotel & Spa ήρθε με στόχο να τοποθετήσει την Χίο στον παγκόσμιο χάρτη, ως ‘Ξενοδοχείο - Προορισμός’ ορόσημο για ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που αναζητούν την διαφορετικότητα, την ανεπιτήδευτη πολυτέλεια και την αυθεντική Χιώτικη φιλοξενία.

Η μοναδική αρχιτεκτονική του, με έμπνευση από την ‘θυμιανούσικη ́ πέτρα, τις Μανταρινιές, την Μαστίχα και τον επιβλητικό Πλάτανο δίπλα στον Μάγγανο καθιστούν το Pearl Island Chios Hotel & Spa ένα μοναδικό τόπο διαμονής και ένα σημείο αναφοράς για ευεξία και χαλάρωση. Το πεντάστερο ξενοδοχείο είναι επίσης ιδανικό για την διοργάνωση και φιλοξενία Γάμων αλλά και την διοργάνωση Διεθνών Συνεδρίων και Συναντήσεων.

Λίγα λόγια για την Χίο:

Η Χίος βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο και είναι ένα ανεξερεύνητο παρθένο νησί με εκπληκτικές γαλαζοπράσινα νερά, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος Μεσαιωνικά χωριά, με σημαντική ιστορία και ασυνήθιστη φυσική ομορφιά. Από τις ηφαιστειακές πέτρες στα Μαύρα Βόλια μέχρι τις δαντελένιες ακτές του Καρφά, κάθε παραλία προσφέρει μια μοναδική απόδραση. Η Αγία Φωτεινή εντυπωσιάζει με τα κρυσταλλένια νερά της και τους επιβλητικούς βράχους της , ενώ η παραλία Ελίντα αποτελεί έναν απομονωμένο κόλπο, ιδανικό για ηρεμία και ιδιωτικότητα.

Η Χίος υπόσχεται χαλάρωση και αναζωογόνηση ανάμεσα σε μαγευτικά τοπία, γραφικά χωριά, παραδοσιακή κουζίνα και προσκαλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν στην Αυθεντική Ελλάδα! Τα Μαστιχοχώρια της Χίου, υφαίνουν μια ιστορία διαχρονικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Φωλιασμένα στη νότια πλευρά του νησιού, αυτά τα γραφικά χωριά παρουσιάζουν την κληρονομιά της καλλιέργειας μαστίχας μέσα στους αιώνες. Με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια και τα δαιδαλώδη δρομάκια, τα χωριά προσφέρουν μια ματιά στο παρελθόν της Χίου ως το μοναδικό στον κόσμο κέντρο παραγωγής μαστίχας. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα πανέμορφα, στενά σοκάκια στολισμένα με λουλούδια, να επισκεφθούν παραδοσιακά εργαστήρια και να γευτούν τοπικές λιχουδιές εμπλουτισμένες με την ουσία της μαστίχας.

PEARL ISLAND CHIOS HOTEL & SPA: 

δ

Ο σχεδιασμός επιχειρεί να προσφέρει μια ολιστική εμπειρία ευεξίας, αναδεικνύοντας την μεγάλη Ναυτική παράδοση του νησιού, την μοναδική Χιώτικη φύση και ιστορία, τα μαστιχόδεντρα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα περιβόητα ‘ξυστά’ και την  ́θυμιανούσικη’ πέτρα. Ο παραδοσιακός  ́Μάγγανος’ στον κήπο δημιουργεί μία μοναδική αισθητική που αναδεικνύει την κληρονομιά της Χίου, κρατώντας ζωντανές τις ρίζες για το μέλλον.

Με επίκεντρο το υδάτινο στοιχείο, μέσω της εντυπωσιακής πισίνας ολυμπιακών διαστάσεων που κυριαρχεί στο χώρο, και το μοναδικό in-pool bar έχουν σχεδιαστεί οι 48 πολυτελείς σουίτες. 16 swim-up suites πλαισιώνουν την πισίνα και δίνουν στους επισκέπτες άμεση πρόσβαση σε αυτήν μέσω της ιδιωτικής τους βεράντας. Με σύγχρονη αρχιτεκτονική που έχει  αναδείξει τα γήινα χρώματα και φυσικά υλικά, ενώ τοπικά φυτά επιλέχθηκαν για να ντύσουν τους εξωτερικούς χώρους, εναρμονίζοντας πλήρως το ξενοδοχείο με το περιβάλλον.

Γαστρονομία | Food & Beverage:

Το έντονο τοπικό στοιχείο κυριαρχεί και στο ‘Mastihi’ Restaurant, το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου. Οι Chef του Pearl Island δημιουργούν μοναδικά εποχικά μενού με βάση την ντόπια κουζίνα του νησιού αλλά και παραδοσιακές Μεσογειακές συνταγές. Όλα τα πιάτα περιέχουν ολόφρεσκα υλικά από μικρούς, ντόπιους παραγωγούς και βιολογικές φάρμες καθώς και αρωματικά φυτά από το μποστάνι του Pearl Island Chios Hotel & Spa. 

Παράλληλα το Pool Bar προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης, δροσιάς και διασκέδασης σχεδιασμένο να αναδεικνύεται στο μέσο της επιβλητική πισίνα, καθιστώντας το ιδανικό για να απολαύσει κανείς δροσερά κοκτέιλ με βάση την Μαστίχα και τα φρούτα, χωρίς να χρειάζεται να βγει καν από την πισίνα.

Το Nautical Bar προσφέρει στιγμές χαλάρωσης με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα και τα παράλια της Σμύρνης. Ενώ το Cigar Lounge αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για ένα παιχνίδι μπιλιάρδο με φίλους και ένα χαλαρωτικό βραδινό ποτό μετά το μπάνιο και λίγο πριν τον βραδινό ύπνο. 

φ

Τέλος, το Ιδιωτικό Cinema αποτελεί την ιδανική διασκέδαση, για ιδιωτικές προβολές για τους μικρούς και μεγάλους μας φίλους.

Είναι σημαντικό να ενημερώσουμε ότι όλα τα επισιτιστικά τμήματα του ξενοδοχείου παραμένουν ανοιχτά και για το κοινό, διαθέσιμα για να τα απολαύσουν και οι μη διαμένοντες στο ξενοδοχείο.

Iremia’ Wellness Hub & Spa

Ένας μοναδικός χώρος χαλάρωσης με θερμαινόμενο lap pool, σάουνα, χαμάμ, couple’s massage, rain showers και υπηρεσίες ομορφιάς, καθιστούν το Iremia Spa σημείο αναφοράς σε όλο το νησί. Περιτριγυρισμένο από ένα πλούσιο κήπο και ένα μπαλκόνι με πανοραμική θέα σε όλο το ξενοδοχείο, αποτελεί ιδανικό προορισμό για pilates και yoga αλλά και εξειδικευμένες θεραπείες χαλάρωσης και αναζωογόνησης με προϊόντα περιποίησης με βάση την Μαστίχα. Οι έμπειροι θεραπευτές του iremia Spa προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ουσιαστικής ανανέωσης και ευεξίας στους διαμένοντες στο ξενοδοχείο αλλά και σε εξωτερικούς πελάτες, καθώς το Iremia Spa είναι ανοιχτό και για το κοινό. 

δ

Γενικές πληροφορίες:

Το Pearl Island Chios Hotel & Spa διαθέτει 48 σουίτες, μερικές εκ των οποίων με ιδιωτική πισίνα / jacuzzi. Έχει εστιατόριο, μπαρ, αίθουσα συνεδριάσεων, cinema και ένα εντυπωσιακό Wellness Spa με εξειδικευμένους θεραπευτές. Επίσης, διαθέτει εντυπωσιακούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για την διοργάνωση εκδηλώσεων, Γαμήλιων Δεξιώσεων και Συνεδρίων σε ένα μοναδικό προορισμό, αποκαλύπτοντας την Χίο στον κόσμο και με στόχο την εδραίωση του νησιού στην αισθητική των επισκεπτών σαν ένα μοναδικό κόσμημα υψηλής αισθητικής και αξίας.

 

PEARL ISLAND Chios Hotel & Spa: Λεωφ. Ενώσεως 8-14 Χίος | www.pearlisland.gr | stay@pearlisland.gr

Μοιράσου το άρθρο!