Πολιτισμός

27/08/2024 - 12:22

Ξεκινάει στην Ερεσό το το μεγαλύτερο γυναικείο φεστιβάλ της Ευρώπης

Έτοιμη η Ερεσός να υποδεχθεί το 24ο φεστιβάλ γυναικών , το μεγαλύτερο γυναικείο φεστιβάλ στην Ευρώπη στη γενέτειρα της μεγάλης λυρικής ποιήτριας Σαπφώς.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 10-20 Σεπτεμβρίου ενώ όπως είπε η διοργανώτρια του φεστιβάλ στην ΕΡΤ Αιγαίου Ιωάννα Σάββα , «δηλώσεις συμμετοχής φτάνουν φέτος τις 1200 γυναίκες που θα έρθουν για λίγες ή περισσότερες μέρες μέσα στο Σεπτέμβρη στην Ερεσό».

Η ευρύτερη περιοχή της Ερεσού με τις 1000 κλίνες σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και τις 400 κλίνες σε RBNB, είναι γεμάτη για όλο το Σεπτέμβριο. Το φεστιβάλ αποτελεί ισχυρή «τονωτική ένεση» για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής και το έχουν αγκαλιάσει οι επιχειρηματίες τις περιοχής όσο και ο φορέας τουριστικής προβολής Ερεσού, ενώ τα τελευταία χρόνια και ο δήμος Δυτικής Λέσβου.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2000, και έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό γεγονός εορτασμού της διαφορετικότητας, της αγάπης και της μοναδικότητας των απανταχού γυναικών. Διαρκεί δύο εβδομάδες περίπου και περιλαμβάνει πλούσιες δράσεις. Μεταξύ αυτών είναι τα workshops, εκθέσεις φωτογραφίας, ξεναγήσεις, συναυλίες και πολλές άλλες δράσεις στην ευρύτερη περιοχή  .

 

Δείτε βίντεο:

Μοιράσου το άρθρο!